Mengenler Adana’da görkemli bir swov ile gerçekleştirdiği lansman etkinliğine çok sayıda davetli katıldı. Mengerler Ticaret Türk A.Ş. Adana Satış Müdürü Özkan Özdemir,  Yeni Nesil Mercedes-Benz C-Serisi ve Yeni GLA-Serisi’nin tanıtımında yaptığı konuşmada, uzun zamandır beklenen bu iki harika modeli tanıtacak olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Eminim özellikle eşsiz tasarımlarıyla ve yenilikçi teknolojileriyle bu iki otomobilimiz sizlerde de büyük hayranlık uyandıracaktır. Sergilemekte olduğumuz GLA-Serisi compact premium SUV segmentine yeni bir soluk getiriyor. Çok yönlü kullanım seçenekleri, hem şehir içi hem de şehir dışındaki aktivitelerinize yeni bir heyecan getirecek bu modelimiz, 1,6lt motor seçeneğiyle de cazip bir alternatif oluşturuyor.  Bu heyecan verici özellikler, geleneksel Mercedes-Benz güvenliği ve konforuyla birleştiğinde ortaya GLA gibi sıradışı bir SUV çıkıyor! Sadece keşfetmek değil fethetmek isteyenlerin tercihi olacağına eminiz.

GLA’nın özgürlük hissini en iyi şekilde bir test sürüşüyle hissedeceksiniz! Bu gecenin bir diğer önemli katılımcısı ise yeni C-Serisi. C-Serisi bir önceki versiyonu ile yedi yıl boyunca hayranlık uyandıran tasarımı, dinamizmi ve 1,6 litre motoru sayesinde 35.000 adetin üzerinde bir satışla büyük bir başarıya ulaştı.

Şimdi yeni C-Serisi ile yarattığımız bu heyecanı bir kat daha artıracağımızdan eminiz. Büyüyen boyutları, 100 kg daha hafif aluminyum alaşımlı gövdesiyle önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayan çevreci motoru, sunduğu üst düzey iletişim teknolojisi, ferah iç mekanı, kaliteli işçilik ve cömertçe kullanılan krom ve süs parçaları ile sizleri ve müşterilerinizi tekrar büyülemek için hazır! “

“MERCEDES-BENZ” İÇİN ÖZEL BİR ÖNEM TAŞIYOR

2007 yılında piyasaya sürülen bir önceki versiyonu tüm dünyada bugüne kadar 2,4 milyon adedin üzerinde satılarak Mercedes-Benz’in en yüksek satış hacmine ulaşan C-Serisi’nin yeni versiyonu artık Türkiye’de ve Adana’da da satışa sunuldu.. Türkiye’de ve dünyada satış rekorları kıran Mercedes-Benz C-Serisi, en yüksek satış hacmine ulaşan model olması nedeni ile “Mercedes-Benz” için özel bir önem taşıyor.

Yeni C-Serisi, yalın ancak heyecan verici dış ve birinci sınıf iç mekan tasarımıyla yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Yandan bakıldığında uzun kaput, geriye alınmış yolcu kabini ve kısa konsollar C-Serisi’nin klasik ve dengeli Mercedes-Benz sedan yapısını tanımlıyor. Yeni C-Serisi’nin modern görünüme sahip geniş ve lüks iç mekanı duygulara hitap eden sadelikle dinamik sportifliği mükemmel bir şekilde harmanlayarak uçak seyahatlerinde ekonomi sınıfından birinci sınıfa geçilmiş hissi yaratıyor.

YENİ C-SERİSİ’NDE ÜÇ FARKLI TASARIM KONSEPTİ SUNULUYOR

Avantgarde, Exclusive ve AMG tasarım konseptleri kullanıcılara araçlarını daha fazla kişiselleştirme imkanı sağlıyor. AVANTGARDE tasarım konsepti, aracın sportif sedan özelliğini ön plana çıkarırken, EXCLUSIVE tasarım konsepti incelikli tasarıma ve modern lükse vurgu yapıyor. C-Serisi’nin AMG tasarım konsepti ise araca tamamen sportif bir karakter kazandırıyor. Yeni C-Serisi’nde aracın önündeki Mercedes-Benz yıldızı sportif görünüm isteyenler için radyatör ızgarası üzerinde ya da modern klasik tasarımı tercih edenler için aracın kaputu üzerinde olmak üzere iki farklı şekilde yerleştirilebiliyor. 

SUV AİLESİNE YEPYENİ BİR ÜYE

Mercedes-Benz, ürün gamını genişleterek yeni GLA ile başarılı SUV ailesine yepyeni bir üye ekledi. Önceki SUV’lara göre daha kısa ve görkemli tasarımıyla şehir içi sürüş alışkanlıklarına mükemmel uyum sağlayarak yeni bir segmentin öncülüğünü yapan bu kompakt model, SUV konseptini modern bir şekilde yeniden yorumluyor. Yeni GLA, opsiyonel 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemi, sağlam gövde yapısı, kişiselleştirilebilen iç mekan konsepti ve yüksek manevra kabiliyeti ile mükemmel bir sürüş keyfi sunuyor.

Yeni GLA, yüksek araç gövdesi ve büyük jant ölçüleri ile yenilikçi, aynı zamanda geleneksel tasarımı ile geleceğin SUV’unu yaratıyor. Mercedes-Benz’in A-Serisi, B-Serisi ve CLA’dan sonraki bu yeni kompakt modeli, sağlam gövde yapısı ile hem asfalt hem de arazi koşullarında dengeli ve güvenli bir sürüş sağlıyor.

Esnek bir iç mekana sahip GLA’da arka koltuk sırtlıkları tamamen katlanabilmekle kalmıyor, aynı zamanda istenilen açıya da ayarlanabiliyor. Alçak yükleme eşiği ve opsiyonel olarak sunulan “otomatik açılabilen geniş bagaj kapağı" ile GLA’nın bagaj bölümü eşyaların kolayca taşınmasını sağlıyor.

Yeni GLA’da, kullanıcılara araçlarını daha fazla kişiselleştirme imkanı sağlayan Urban ve AMG olmak üzere sunulan iki farklı tasarım konseptine ek olarak kişiselleştirme seçenekleri iç mekanda Exclusive Paketi, dış mekanda ise Gece Paketi ile devam ediyor. Ayrıca “Yük Bölmesi Paketi” tercih edilirse arka koltuk sırtı daha dik konuma getirilebiliyor, böylece yük bölmesi kapasitesi 60 litre arttırılarak hem büyük eşyalar için daha fazla alan yaratıyor hem de arka koltukların yolcular tarafından rahatça kullanılmasını sağlıyor. Yeni GLA’da kullanılan en yeni multimedya sistemi, yeni fonksiyonları, ek uygulamaları ve geliştirilmiş grafik renk şeması ile göz dolduruyor.