Ziyapaşa Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 10 kişi, akaryakıt zamlarına gösterdikleri tepkiye dikkat çekmek için sürücülerden destek istedi. Üzerinde Türk bayrağı da bulunan çıkartmalar, bulvar üzerinde sinyalizasyonda bekleyen sürücülere dağıtılırken, çıkartmaları alan vatandaşlar da etiketi camlarının ön kısmına yapıştırıp, protestoya destek oldu. Grup adına bir açıklama yapan tarım işletmecisi Cengiz Çetinöz, Türkiye'de vatandaşların dünyanın en pahalı yakıtını kullandığını belirterek, vatandaşların
yapılan zamlara duyarlı olmasını ve tepki göstermesini istedi; Çetinöz, şunları söyledi:
"Biz Adana halkı olarak, hükümetin uyguladığı politikalardan dolayı çok ciddi şekilde etkilenen bir bölgeyiz. Ülkemizde çok ciddi zoraki vergilenmeler oluyor. Zorla haraç alınır gibi yüksek vergilerle petrol zamları yapılıyor. Bu da küresel hareketlenmelere bağlanıyor. Bugün, Japonya'nın talepleri doğrultusunda, tüm dünyada ham petrol fiyatları düştü. Aynı anda da neden Türkiye'ye yansımıyor? Bu zamlardan vatandaşlarımızın canı yanmıyor mu? Bu işten zarar gören sadece İstanbul'da bir grup taksici mi?
Tepki göstermeyenlerin araçları su mu yakıyor? Biz Adanalı vatandaşlar olarak, artık aymazca giden bu akaryakıtlardaki zamlara 'dur' demek, 'yeter' demek istiyoruz ve bu etiketleri herkesin araçlarına yapıştırmasını istiyoruz. Bugün hemen her gün zam üstüne zam artık yadırganamaz hale gelmiştir. Bugüne kadar yapılan bütün uyarıları dikkate almayan hükümeti, bu eylemle ikaz ediyoruz"