Ziraat Bankası Yağ Cami Şube Müdürü Hüseyin Altunbaş’la birlikte Birlik Başkanı Barışık’ı makamında ziyarete gelen Bölge Müdürü Kara, kendisini tanıtırken,  3 ay önce Ankara’da hizmetini sürdürürken, Adana’ya yeni görevine atandığını, bu vesileyle hem tanışma hem de bankasının çiftçiler gibi esnaf ve sanatkârlara da verebileceği uygun kredi imkânlarını sunmak üzere buraya geldiğini söyledi.   

 

Kara, “Esnafımız ekonominin itici gücüdür. Memleketi ayakta tutan esnaflarımızdır. Biz böyle görüyor ve inanıyoruz Konut kredisinden daha ucuz kredilerimiz var. Esnafımıza bu konuda da yardımcı olmak isteriz”dedi.

 

Başkan Barışık da, esnaf ve sanatkârlara yönelik övücü sözlerinden dolayı Bölge Müdürü Kara’ya teşekkür ederken, “Bizim esnafımız devletine sadıktır. Vergisini öder, primini yatırır.  Ama esnaf hak ettiği değeri bulamaz. Hâlbuki esnaf bu ülkenin şah damarıdır. Bugün sadece Adana’da kayıtlı 155 bin esnaf ve sanatkârımız var. Bunlar aileleriyle birlikte 1 milyon insan demektir. Gücümüz görmezden gelinemez. Ama esnaf ve sanatkârımız, hala 1 ay vergisini yatırmaz, primini ödemezse sağlık hizmetinden yararlanamıyor. Allah göstermesin, iflas etse devlet bir lira yardım etmiyor.  Önce bu ülkenin sigortası olan vatanına, devletine sadık esnaf ve sanatkârlarımızın sorunları çözülmeli”diye konuştu.

 

Barışık, Bölge Müdürü Kara’nın teklifini değerlendireceklerini, gerek duyulursa kredi protokolü yapılabileceğini ifade etti.