SORUNLARI DİNLEDİ, ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI

İş dünyasının nabzını tutmak ve sorunları dinlemek için bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütçü, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe ve ATO Meclis Başkanı İsmail Acı ile Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer ve esnaf temsilcileriyle buluştu. Görüştüğü iş dünyası ve esnaf temsilcilerinin sorunlarını dinleyen, taleplerini not alan ve çözüm için neler yapılabileceğini konuşan Barut, CHP iktidarında tüm sorunların çözüme kavuşacağını söyledi.

"BUGÜN YAPTIKLARININ TERSİNİ YAPSINLAR"

Salgın ile birlikte Türkiye'de yaşanan ekonomik ve siyasi krizin daha da derinleştiğini, sorunların dağ gibi büyüdüğünü aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Canımızı yakan, ocağımızı söndüren bu krizlerin çözülmesi için iktidarın etkin ve bir o kadar da acil adımlar atması gerekiyor ancak tuzu kuruların keyfi yerinde. Onlar Saraylarda keyif sürerken halkımızın gözyaşını görmüyorlar. Ekonomide dengeler üretici, sanayici ve esnaf ile halkın aleyhine bozuluyor. Bunların üretmeyen, ithalata dayalı ekonomi politikaları bu sorunların ana nedenlerinden biridir. Bir ülkede üretim ve istihdam olmadan nasıl refaha kavuşulur? Bu mümkün değil. Onun için ivedilikle üretimi, üreticiyi, esnafı ve yurttaşı merkez alan ekonomik reform gerekiyor. Adaletin sağlandığı, liyakatin gözetildiği, yandaşın değil halkın refahının düşünüldüğü bir sistem kurulması için adım atılmalıdır. Özgürlükleri güvenceye alan bir modelle, baskıcı yönetim anlayışından uzaklaşılmalıdır. Bunları niye söylüyoruz? Çünkü iktidar mevcut politikalarıyla bu çıkmaza neden oldu. Bugün yaptıklarının tersini yapsalar, yani mevcut durumun tersi olursa ülkemiz huzur, refah ve bolluğa kavuşur. Üretim ve üretici merkezli, halkçı politikalar izlenirse sorunlar aşılır. Daha fazla vakit kaybetmeden sanayicinin de tüccarın da, üretici ve halkın da tüm acılarını dindirelim. Sorunlara çözüm üretip ülkemizi yeniden ayağa kaldıralım."