Siyaset

Engin: Herkese el uzatacağız

Abone Ol

CHP Adana Milletvekili Aday Adayı İnşaat Mühendisi Ali Rıza Engin,  seçim çalışmaları kapsamında partisinin ilçe örgütlerinin yanı sına, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve esnafı ziyaret ediyor.

Gittiği her yerde büyük bir coşku ve sempati ile karşılanan Engin, mütevazi kişiliğiyle gönüllerde taht kuruyor.

Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi'ni ziyaret eden Engin, burada Başkan Murtaza Moroğlu ile görüşerek, çalışmalarını anlattı. Ziyaret sırasında Sayman üye Mirza Karakuş, üyeler Zeynel Öner, İsmet Tümren, Kemal Gündoğan, Abdurrahman Solmaz da hazır bulundu.  Ali Rıza Engin burada yaptığı konuşmada, "Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Gitmediğimiz yer, sıkmadığımız el bırakmayacağız. Halka CHP'yi anlatarak iktidara taşıyacağız" dedi.

HALKIN CHP'YE SEMPATİSİ  ARTIYOR

Gittikleri mahalle ilçe ve köylerde halkın CHP'ye büyük ilgi duyduğunu belirten Ali Rıza Engin, daha sonra şunları kaydetti:

"Her yere ve herkese ulaşmaya özen gösteriyoruz. Diğer aday aday arkadaşlarımız da çalışmalarını sürdürüyor. Partimizi en iyi şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Adayların önseçimle belirlenmesinin parti tabanı ve halk arasında büyük sevinçle karşılandığına tanık oluyoruz. Çünkü, tabanın kendisi bu kararı verecek. Sadece partili delegelerimiz değil, üyelerimizin tamamı oy kullanarak, istediği ismi listede işaretleyecek. Dolayısıyla kırgınlık, dargınlık ve küslük de olmayacak.  Gittiğimiz yerlerde insanların Cumhuriyet Halk Partisi'ne sıcak baktığını görmek bize büyük moral veriyor. Hedefimiz partililerimizin desteğiyle listeye girmek, daha sonra seçilerek Adana'yı TBMM'de en iyi şekilde temsil etmektir. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sivil toplum örgütlerini de ziyaret ederek destek istiyoruz".

 Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu da, Engin'e başarı diledi.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin halka kendisini daha iyi anlatması gerektiğini ifade eden Moroğlu, şunları kaydetti:

"Güzel bir söz var, gitmediğin yer senin değil diye. Her  yere ulaşırsanız başarılı olursunuz. Üstlendiğiniz sorumluluk  özveri istiyor. Halkla iç içe olması gereken milletvekilleri  maalesef seçildikten sonra seçmeni unutuyor. Seçilirseniz aynı yoldan gitmeyeceğinizi halka iyi anlatmalısınız. Aksi takdirde halk da partili de sandığa gitmekte imtina edecektir. Hayırlı olsun. Sizi kutluyorum. Umarım başarılı olursunuz".

ESNAF ZİYARETİ

Engin,  Alevi Kültür Dernekleri Adana şubesi’nin ardından Cemal Gürsel Caddesi'ndeki esnafları ziyaret etti. Güzergahta bulunan kahvelere girerek burada oyun oynayan halkla buluşan Engin, oldukça sıcak karşılandı. Kahvede oturan insanlarla sohbet eden Engin, Adana’nın kangren halini almış sorunlarına neşter vurmak için siyaseti tercih ederek, Cumhuriyetin değerlerini ve kazanımlarını koruyan, kollayan Cumhuriyet Halk Partisi’den Adana Milletvekili Aday Adayı olduğunu anımsattı.

Engin, “Adana’nın yeniden imar edilmesi için CHP’nin iktidarına ihtiyaç var. Bunun için tüm gücümle çalışacağım. Bana güvenip adaylığımı destekleyenleri asla mahçup etmeyeceğim” dedi.

Kalıcı hizmetlerin yolunun siyasetten geçtiğine dikkati çeken Engin, halka daha etkin hizmet verebilmek için çalışacağını bunun için yola çıktığını anımsattı. 

İş yaşamındaki bilgi ve deneyimlerini bundan böyle Adana’nın daha imarlı, daha yaşanır, insanların daha mutlu olacakları bir kent için kullanacağını kaydeden Ali Rıza Engin,  “Halkımız daha modern, daha imarlı bir kent istiyor. Bu kenti tesis etmek için yürekten bağlı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı oldum” şeklinde konuştu.

Buradaki insanlar da "hayırlı olsun" temennisinde bulunarak, "Umarız, aday gösterilir ve seçilirsiniz. Seçildikten sonra da sizleri buralarda görmek isteriz. Seçilenler bugüne kadar sesimizi duymazdan geldiler" diye konuştular.