Adana Demirspor , geçen hafta lig sonuncusu Malatyaspor'a yenilmesinin ardından bu hafta da sahasında küme düşmeme mücadelesi veren Sivasspor'a yenildi.

Adana'da Antalyasporla 0-0 berabere kalan ve maç sonu taraftardan moral alkışı alan Adana Demirsporlu futbolcular, deplasmanda küme düşmesi hemen hemen kesin olan Malatyaspor'a bu hafta da küme düşmeme mücadelesi veren Sivasspor'a sahasında yenildi. 2-3

Antalya ile 0-0 berabere kalınan maç sonrası; taraftarın alkışı ve "Hedefimiz ligde kalıcı olmaktı"  açıklamaları yapılması futbolcuları rehavete sürükledi. Önce kazanılabilecek Malatya maçında kaybedilen 3 puan, bu hafta da Yeni Adana stadında kaybedilen 3 puan rahatlığın skora yansıması oldu. Çok basit hatalar yapılması, 3-2 gerideyken rahat top çevrilmesi futbolcuların ligi kafalarında bitirdiklerini gösterdi. Düşme korkusu yaşamayan ancak, var olan durumda Avrupa'ya gitme durumu olan Adana Demirspor kaybettiği 8 puanla bu hedef için ciddi yara aldı.

BAŞKAN MURAT SANCAK HAKEMLER İÇİN KONUŞTU, TÜRKİYE SUSTU AMA...

Hakemler konusu ise tartışılmaya gerek görülmeyen bir konu. Başkan Murat Sancak; açık seçik, tartışmasız şekilde Adana Demirspor'un 2 puanının Beşiktaş maçında adeta zorla elinde alınmasının ardından maç sonu hakemlerle ilgili ciddi açıklamalar yaptı. Hakemlerle ilgili bu söylemler tartışılmak yerine Başkan Sancak'a 3 ay hak mahremiyeti verildi.

Tam bu konuda "Murat Sancak haksız mı?" diyecektik ki; MHK Avrupa'da ve Dünya kupasında maç yöneten hakemler dahil çok önemli hakemlere maç verilmeyerek dışladı. Madem Murat Sancak haksız ve ceza verdiniz MHK'nın "hakem operasyonu"nun amacı ne?

Bu arada ne hikmetse Beşiktaş maçının skoruna direk etki eden Ali Şansalan devam eden hakemlerin içinde yer aldı. Bu arada aynımaçın VAR hakemi de unutulmadı o da kalan hakemlerin içinde yer aldı. Başkan Murat Sancak haksızlığa uğranılan Beşiktaş maçı sonrası hakemlere dikkat çekiyor ama o maçı mahveden hakemler kalıyor başka hakemler gidiyor!

Tüm bunlar olduktan sonra bu haftaki maçta hakemin nasıl olacağın merak edenler oldu.

Malesef ki,nasıl olacağı belli olan hakem görevini yaptı!

Malesef MHK futbolun çok büyük zarar görmesine neden oldu. 

Neyse ki; Adana Demirspor kümede kalabilecek puanları aldı. Daha puan alacaktır. Ancak Adana Demirspor futbol takımının hakemlerden daha çekeceğini söylemek hiç de ironi olmayacak. Bir gün gerçekler ortaya çıkacak. O zamana kadar sabredeceğiz.

Ancak bugün için net olarak şunu söyleyebiliriz:

 Adana Demirsporlu Futbolcular bu sezonu kapattı, MHK ve hakemler futbolu bitirdi...