Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, gündeme dair yaptığı açıklamada, “Bürokraside yaşanan çarpık ilişkiler, siyasi çürüme, kaybolan adalet duygusu Gelecek Partisinin temiz siyaset anlayışı ile yeniden inşa edilecek” dedi. 

Kamuoyunun yakından takip ettiği, Sedat Peker’in açıklamaları bir kez daha gündemi sarsarken Peker’in iddialarına Adana siyasetinden de tepkiler gelmeye başladı. 
Gelecek Partisi Kurucularından ve Gelecek Partisi Adana İl Başkanı olan Ebubekir Yıldırım, yaptığı açıklamada “Pisliğe, rüşvete, çıkar ilişkilerine boğulan bu iktidar gidecek, ‘temiz’ siyaset anlayışımızla toplumsal, siyasi, insani ilişkilerimizi topyekun yeniden inşa edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin ardından bürokraside ciddi bir çöküşün başladığını dile getiren Yıldırım, “Yargının, yasamanın ve yürütmenin tek bir elde toplandığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yargı kişiselleşmiş, bürokrasi, çıkar odaklarının merkezi haline gelmiştir. Tek adam sisteminin ülkeyi her manada uçuracağı iddiası ile kampanya yapanların ülkeyi getirdiği yer, 90’lı yılların kaotik ve mafyatik karanlık iklimi olmuştur malesef. 

İfadelerini asla tasvip etmemekle beraber, sanatçı Gülşen’in tutuklanmasına sebep olacak bir durum yokken, toplumun önemli kesiminin 
hassasiyetlerini rencide ettiği için savcılık tarafından son sürat hapishaneye gönderilmesi,  ancak aynı savcıların bugün Sedat Peker’in iddialarına kör sağır kalması çürümenin, kişiselleşmenin ve bürokrasinin çıkar odaklarına teslim edildiğinin kanıtıdır ”dedi. 

“100 yıllık Türkiye Cumhuriyetinde adaletin hiçbir zaman dört başı mamur olmadığını biliyoruz ancak yolsuzluğun, rüşvetin ve adaletsizliğin hiçbir dönemde olmadığı kadar bu dönemde kurumsallaştığını da çok iyi biliyoruz, hatta gün gün yaşıyoruz” diyen Ebubekir Yıldırım, yaşanan derin ekonomik buhranın sorumlularının, rüşvet ve yolsuzluk ağı ile yetimin, yoksulun ve 85 milyonun lokmasına göz koyduklarını da sözlerine ekledi. 

Son olarak Gelecek Partisi’nin uhdesinde oluşturulan Yolsuzlukla Mücadele Komisyonun Türkiye’deki her gelişmeyi titizlikle takip ettiğini hatırlatan Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, “Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu öncülüğünde, Siyasi Etik ve Ahlak Yasasını, Şeffaflık Yasasın çıkararak, Kamu İhale Yasasını ve İmar Yasasını ise toplum yararına revize ederek Türkiye’deki çürümeye Gelecek kadroları ile dur diyeceğiz” dedi.