Adana Valiliğince yapılan açıklamada, Mart ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 2.258 araç trafikten men edilmiş, 404 sürücünün ehliyetine el konulduğu bilgisi paylaşıldıı

Açıklama şöyle;

775 KAZADA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, .521 KİŞİ YARALANDI 

Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2020 Yılı Mart Ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam; 430 maddi hasarlı, 342 yaralamalı, 3 ölümlü olmak üzere toplam 775 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef 521 vatandaşımız yaralanmış, 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 

TRAFİK KURALLARINA UYULMALIDIR

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no’lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.