Geneleksel hale getirilen ''13 Kare Sanat Günleri'' açılışında, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu önünde belediye bandosu mini bir konser verdi. Türk Sanat Müziği ve pop şarkılarından oluşan şarkılara, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, eşi Serap Aldırmaz ile bir süre dans ederek eşlik etti. Keyifli anlar yaşayan vatandaşlar ise bandoya alkışları ve danslarıyla eşlik etti. Konser, konfeti ve volkan gösterisiyle sona erdi.
Vatandaşlar, daha sonra Şehir Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen ''Komşu Köyün Delisi'' adlı oyunu izlemek üzere Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonuna geçti.
Vali Hüseyin Avni Coş'un da izlediği oyun öncesinde bir konuşma yapan Aldırmaz, kendisinin de eski bir AFAD üyesi olduğunu söyleyerek,"1970'li yıllarda ilk fotoğraf makinesine dernek sayesinde sahip olmuştum. 'Sanatçılar gururumuzdur. Sanata büyük önem veriyoruz. Belediye Tiyatro Salonunun yanındaki parkı Abidin Dino Açık Hava Sergisi olarak yakında hizmete açacağız. Sanatçı hiçbir zaman ölmez, eserleriyle yaşamaya devam ediyorlar. 13 yıldır kendilerini yaşatmaya çalışıyoruz. 13 Kare Sanat Günleri, Altın
Koza'dan sonra en önemli sanat etkinliğimizdir" dedi.
Daha sonra Üstün Dökmen'in yazdığı, Ali Hürol'un yönetmenliğini yaptığı ''Komşu Köyün Delisi'' isimli müzikal oyun izleyiciyle buluştu. Oyunun ardından da tiyatro fuayesinde kokteyl düzenlendi.
AFAD üyesi 13 fotoğraf gönüllüsü, 19 Kasım 1995'te Kapadokya'ya fotoğraf çekmeye giderken Pozantı yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını kaybetmişti.
(YNR-ÖK-Y)