Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) arasında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi öğrencilerinin ÇÜ Tıp Fakültesinde göreceği eğitim süresince tarafların işbirliği konularındaki usul ve esasların belirlenmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel arasında imzalanan protokolle, SBÜ Adana Tıp Fakültesi adına eğitim-öğretimle ilgili yapılacak tüm iş ve işlemlerin SBÜ Rektörlüğü ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi adına da ÇÜ Rektörlüğü tarafından koordine edilmesi kararı alındı. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Süha Berberoğlu’nun da katıldığı toplantıyla makamında protokol metnini imzalayarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ekrem Sapmaz’a protokol metnini teslim etti.

Protokolü Rektör Prof. Dr. Tuncel ve Rektör Prof. Dr. Erdöl İmzaladı

İmzalanan eğitim işbirliği protokolüne göre uygulanacak usul ve esasların ana başlıkları şu şekilde belirlendi;

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesine kayıt yaptıran öğrenciler Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Bilgi Sistemine kaydedilerek ilk üç yıllık tıp eğitimi süresince bu öğrencilerin ders kayıt, not giriş, sınıf atlatma ve transkript vb. işlemleri bu sistem üzerinden yürütülecek.

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi öğrencilerine verilecek olan her türlü belgede “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi adına eğitim görmektedir.” ifadesi yer alacak. 

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi öğrencileri, beslenme ve barınma ihtiyaçları için Çukurova Üniversitesi imkânlarından yararlandırılacak.

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi öğrencileri Çukurova Üniversitesi kütüphaneleri ile sağlık, kültür ve spor tesislerinden Çukurova Üniversitesi öğrencileri ile eşit derecede, kuruma ait veya kurum adına işletilmekte olan öğrenci yurtlarından imkanlar dahilinde yararlandırılacak.

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi öğrencilerinin bireysel veya toplu olarak yapmış oldukları faaliyetlerden dolayı disiplin soruşturması açılması gerektiren hallerde Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacak.

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çukurova Üniversitesinde geçirecekleri 3 yıllık eğitim süresince değişim programlarıyla ilgili işlemleri Sağlık Bilimleri Üniversitesince yürütülecek.