Genç avukatlara cübbelerini önceki dönem Baro Başkanlarından Av. M. Ziya Yergök ve Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz giydirdi.
Törene Çukurova Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Av. Süha Mutlu, Çukurova Belediye Meclis Üyesi Av. Hacı Hüseyin Kılınç, önceki dönem Baro Başkanlarından Av. M. Ziya Yergök, ruhsat alan genç avukatların aileleri ve çok sayıda avukat katıldı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, siyasi iktidarın etkisi altına alamadığı Türkiye Barolar Birliği ve Baroları bölmeyi ve parçalamayı, dernek ve vakıf gibi işlevsiz hale getirmeyi, birliğimizin ismindeki 'Türkiye'yi çıkarmayı planladığını belirterek, "Uluslararası hukukun ve Evrensel Sözleşmelerin biz barolara yüklediği insan haklarını, hak ve özgürlükleri, demokrasi kavramını koruma ve bu kavramlara işlevsellik kazandırma görevini sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Son günlerde TBB'nin, Baroların ve avukatlık mesleğinin siyasi iktidar tarafından hedef alınması nedeniyle TBB'yi Olağanüstü Genel Kurulu toplamak üzere yönetim kurulu kararımızla ilk çağrıyı biz yapmıştık. Hemen ardından da Aydın ve Sakarya Barosu aynı çağrıyı yaptılar. TBB Yönetim Kurulu 24 Şubat 2018 tarihinde tüm baro başkanlarımızı, seçilmiş tüm kurullarını ve tüm meslektaşlarımızı Ankara'da çok yüksek katılım ile Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda olağanüstü toplantıya davet etmiştir. Meslektaşlarımızı, yaşamsal öneme sahip bu sorunu sahiplenerek, 24 Şubat Ankara buluşmasına omuz vermeye davet ediyor ve orada olacağımızı ilan ediyoruz. Ve tüm meslektaşlarımızı bu önemli toplantıya beklemekteyiz.

Bu gelişme üzerine bizim beklentimiz hedef  alınan mesleğimizin sorunlarının tartışılarak etkisel, eylemsel ve bağlayıcı kararların alınacağı Olağanüstü Genel Kuruldur. Ayrıca biz Olağanüstü Genel Kurulun yanı sıra tüm avukatların halk iradesinin esas tecelli noktası TBMM'ye veya Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirarahatğahı Anıtkabir'e yürüyüş yapılmasını öneriyoruz.  

Siyasetin kullandığı zehirli ve saldırgan dili, birbirine hakaret ölçüsüne varan sözleri doğru bulmuyoruz. 15 Temmuz sürecinden iki gün sonra Genelkurmay Başkanlığının "darbe teşebbüsü püskürtüldü" açıklamasına rağmen halen ülkemizde OHAL ve KHK'lar karanlığının devam ediyor olmasını biz hukukçular anlayamıyoruz. Tek isteğimiz; ülkemizin bir an evvel olağan günlerine dönmesidir."

"MUTLULUKLAR PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR"

Baro Başkanı Av. Küçük, ruhsat alan meslektaşlarını kutladı ve onlara tavsiyelerde bulundu; "Ülkemizde 108 bin avukatın bulunduğu kutsal bir mesleğin temsilcileriyiz. Bu meslek sadece adliye koridorlarında, duruşma salonlarında ve dosya kapaklarında ifa edilecek bir meslek değildir. Bizler, yaşadığmız toplumun tanıklarıyız. Mutlaka empati ile mesleğimizi yürütmeliyiz. Bu başarıya giden yolun en önemli unsurudur. Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır. Bu ruhsatın gerçek sahibi aileleri, staj yaptıkları bürolardaki üstatlarımızı ve sizleri kutluyorum." dedi
 
Baro Başkanı Av. Küçük, "Bugün ruhsatını alacak meslektaşlarımızdan Eren Bedrettin Şahin, 2016 yılının mayıs ayında kaybettiğimiz değerli meslek büyüğümüz, kıymetli ağabeyimiz Ali Şahin'in oğludur. Ali Şahin ağabeyimizin bizlerde çok güzel hatıraları vardır. " diye konuştu.
 
Nazım Hikmetlerin, Enver Gökçelerin, Ahmed Ariflerin lise yıllarında kendisi için  ayrı bir önemi olduğunu belirten Av. Küçük, "Bu şairlerin şiirlerini biz en güzel Ali Şahin ağabeyimizden dinledik. Yine Ali ağabeyden dinlediğimiz Enver Gökçe'nin unutulmaz 'Dost' şiirinden; 
 
"Gel günlerim gel de dol
Gel Aydınlım İzmirlim,

Gel aslanım Mamak'tan

Erzincan'dan Kemah'tan

Düşmanlar selam ister

Gözden, gezden, arpacıktan!" dizelerini okudu.
Av. Ali Şahin'in oğlu Eren Bedrettin Şahin de, törende yaptığı konuşmada; "Babam Ali Şahin'in burada olduğuna ve benimle gurur duyduğuna inanıyorum. Vefa, dostluk ve arkadaşlığı babamın dostlarından öğrendim. Zor günlerimizde onlar hep yanımızda yer aldılar. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Önceki dönem Baro Başkanlarından Av. M. Ziya Yergök de, "Adalet savunmanın temelidir. Bir ülkede bağımsız yargı yoksa, adalet, hukuk, hukuk devleti ve demokrasi de yoktur. Türkiye Barolar Birliği ve mesleğimize yönelik gündemdeki yanlışlardan mutlaka  dönülecektir. Adana Barosu ilk adımı ve tepkiyi ortaya koymuştur." dedi.  
Kendisinin 1974 yılında ruhsat aldığını belirten Av. Yergök, "Ben de çok heyecanlıyım. Eren Bedrettin Şahin, benim 30 yıllık büro arkadaşım, can dostum çok değerli meslektaşım Ali Şahin'in oğlu. İnanıyorum, manen ve ruhen o da bizimledir. Bilgi ve dürüstlüğün yanı sıra  avukatlık her şeyden önce güven mesleğidir." dedi.

Tören esnasında duygularını paylaşmak isteyen ruhsat alan Av. Merve Özbey'in anneannesi ise, torunun kendisi için çok kıymetli olduğunu, 'kaysı çiçeği' diyerek sevdiğini belirterek, duygularını spontane bir şekilde paylaştı. Salonunun alkışlarıyla sözlerini sürdürdü.

Ruhsat alarak mesleğe adım atan Merve Özbey de, kendisi üzerinde emeği olan ailesine ve meslektaşlarına teşekkür etti.
Tören sonrasındaki toplu fotoğraf çekiminde Av. Hacı Hüseyin Kılınc'ın küçük kızı Deniz de yer alarak Başkan Av. Veli Küçük'e kendisinin de avukat olacağını söylemesiyle ilgi odağı oldu.