Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Yüreğir İlçesi'ndeki Köprülü Mahallesi'nde 58 bin metrekare alana inşa edilen binanın 2016 yılı içerisinde hizmete gireceği kamuoyuna duyurulmuş olmasına rağmen aradan geçen bunca zamana karşın yeni adliye binası bir türlü bitirilerek hizmete giremedi.

Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi’nde yapımı duran yeni adliye binası inşaatını ve hiçbir ilerleme olmayan baro hizmet odalarını Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Saymanı Av. İlknur Önal,  yönetim kurulu üyeleri Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Timur Ortatepe, Av. Furkan Kılıç, Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Nevzat Elçi ile birlikte gezen Baro Başkanı Av. Veli Küçük’ü, muhatabı ve yetkilisi olmayan inşaatta bekçilik yapan Mustafa Şenlik karşıladı.

İnşaat sahasında 8 ay önce 347 personel çalışırken bugün tek kendisinin kaldığını anlatan Bekçi Mustafa Şenlik, çalışanların ve kendisinin uzun süredir maaşlarını alamadıklarını, hiçbir şekilde firma yetkililerinin buraya uğramadıklarını vurguladı. Hak kaybına uğramamak için buradan ayrılmayı düşünmediğini ifade etti.

"ADANA BAROSU AVUKATLARI VE ADANA MAĞDUR EDİLMEKTEDİR"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, temeli 2014 yılının Mayıs ayında atılan ve 2 yıl içinde tamamlanacağı belirtilen Yeni Adalet Sarayı'nın bir türlü tamamlanmasına tepki gösterdi. 

Hali hazırda beş farklı mevkideki beş farklı binada mahkemelerin görev yapması nedeniyle en büyük sıkıntıyı duruşmalarına yetişmeye çalışan avukatların yaşadığını, duruşmaların saatinde alınamaması ve şehir içindeki yoğun trafik nedeniyle meslektaşlarımızın bir diğer binadaki duruşmasına yetişebilme stresi yaşadığını, bazen bu nedenle duruşmaları kaçırdıkları, bunun da yurttaşların mağduriyetine ve hak kayıplarına yol açtığını ifade etti. 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle tamamladı;

“Biz avukatlar bu konuda çözüm istiyoruz. Kamu yatırımlarından yeterli payı alamayan Adana’mız, bir türlü tamamlanmayan Yeni Adliye Binası nedeniyle de mağdur edilmektedir. Esas anlayamadığımız Adana’nın en acil ihtiyacı olan Adliye Binasının ödenek yokluğu nedeniyle bitirilemediğine dair iddialar ortada dolaşırken, inşaatı bitirilemeyen yeni adliye binasının hemen yanı başında inşaatları son hız devam eden ve bitim aşamasına gelen Adliye Lojmanları için ödenek yokluğu gibi bir sıkıntının olmamasıdır. Yılan hikayesine dönen bu soruna en kısa sürede çözüm üretilmesi için yakın zamanda Adalet Bakanı ve ilimizin ayrım yapmaksızın tüm milletvekilleriyle görüşeceğim.”