Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği’nin düzenlediği toplantıya Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezer, Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim-İş Şube Başkanı İsa Kayadan, Eğitim-Bir Sen Şube Sekreteri Erol Duran ve Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ozan Şenkal ile Adana’da çeşitli okullarda görev yapan yaklaşık 100 Bilişim Teknolojileri öğretmeni katıldı.

Dernek üyesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hüseyin Kırık, yaptığı açılış konuşmasında, yarıyıl tatilinde norm fazlası nedeniyle yapılan resen atamalar yüzünden mağdur olduklarını, birçok öğretmenin yerlerinin istemeden değiştirilerek şehir merkezi dışındaki ilçelere atandığını bildirdi. Öğretmenlik görevlerinde bir dizi belirsizlik olduğunu anlatan Kırık, “Bilişim Teknolojileri dersi seçmeli oldu, derse giremiyoruz, formatörlük görevi veriyorlar ama onaylamıyorlar. Okullarda adeta bilgisayar tamircisi gibi çalışıyoruz. Son olarak yapılan resen atamalar da gelince, bölüm öğretmenlerimizin sıkıntıları deyim yerindeyse tavan yaptı” dedi.

Toplantıda söz alan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Sezer, öğretmenlerin sorunlarının çözümü için İl Milli Eğitim yetkilileri ve Bakanlık çapında çalışmalarını sürdürdüklerini, herkesin kendilerine destek olmasını istedi.

Eğitim-İş Şube Başkanı Kayadan ise, resen atamalar yüzünden Adana genelinde yaklaşık 200 öğretmenin okullarından alınarak istemedikleri başka okullara atandığını bildirdi. Şehir merkezinde görev yapan öğretmenlerin yarıyıl tatilinde resen atanması yapılarak Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladağ gibi ilçelerdeki okullara atandığını kaydeden Kayadan, “Birçok öğretmenimiz burada düzenini kurmuşken resen atamayla onlarca kilometre uzaktaki okullara atandı, mağdur oldu. 3 aylık bir bebeği olan kadın öğretmenimizin resen atama yüzünden girdiği sıkıntı nedeniyle sütü kesildi. Çocuğunu emziremiyor. Anemi hastalığı olan başka bir öğretmenimiz ise, operasyona gireceği zaman bu sıkıntısı nedeniyle kanı çekiliyor ve ameliyat olamıyor. Daha birçok örneği var. Sendikalar olarak öğretmenlerimizin mağdur olmaması için bu atamalara şerh koyduk ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yine bildiklerini okudu” diye konuştu.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Karaca da, birlik olarak tepkilerini ortak göstermeleri gerektiğini, bu şekilde sorunların üzerine gideceklerini kaydetti. Eğitim-Bir Sen Sekreteri Duran ise tüm sendikaları ve öğretmenleri ortak hareket etmeye çağırdı.

Doç. Dr. Ozan Şenkal da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın artık Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini diğer öğretmen gruplarından ayırarak dersler dışında başka görevler yüklemeye, başka alanlarda kullanmaya başladığını, bu belirsizliğin de öğretmenleri olumsuz etkilediğini bildirdi.

Konuşmalardan sonra toplantıya katılan Bilişim Teknolojileri öğretmenleri, hazırladıkları yaklaşık 20 maddelik öneriyi sendika temsilcilerine sunup, yardımcı olmalarını istedi. Taleplerini dile getiren öğretmenler, resen atamaların durdurulmasını, alanlarıyla ilgili belirsizliklerin giderilerek sorunlarının çözümü için Milli Eğitim yetkililerini göreve çağırdı.