16 Aralık 2012 Pazar günü saat 10:00’da başlayan fidan dikimine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürü (Doğa Koruma ve Milli Parklar Koruma Müdürü) Ethem BOZ, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet KIRILMAZ, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa TÜRK, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Muhammed Aslanhan, ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, dernek üyeleri,izciler ve çevre dostları katıldı.

Programda, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un selamını ileterek konuşmasına başlayan Orman ve Su işleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürü Ethem BOZ; “ÇEKÜD, İhsan Çevre ve Gelişim Derneği ve KEŞŞAF Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü’ne önemli bir hizmeti ifa ettiğinden,böyle güzel bir organizasyonu Adana’da yapmalarından dolayı teşekkür ediyorum.Bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi.

Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet KIRILMAZ da ÇEKÜD, İhsan Çevre ve Gelişim Derneği ve KEŞŞAF Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü’ne teşekkür ederek ”bu hizmetlerle çevreyi ve doğayı bozduğumuz gibi düzeltmemiz ve güzelleştirmemiz gerekir ” dedi.

ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz ise “ÇEKÜD Yönetim Kurulunun sizlere selamını getirdim. Bizler ihtiyaçlarımızı giderirken bilerek ya da bilmeyerek doğaya zarar veriyoruz. İhtiyaçlarımızı seçerken uzun süre kullanacağımız eşyalarımızı seçersek doğaya daha az zarar vermiş oluruz” dedi.

ÇEKÜD Adana il temsilsi Hüseyin DOĞAN; “İçinde yaşadığımız çevreyi çok önemsiyoruz. 7 milyar insanın yaşam alanı olduğu için önemsiyoruz. İnsanların daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaşam sürmesinin,çevre duyarlılığı ile olacağına inanıyoruz. Allah’ın yarattığı bu çevreden hepimiz sorumluyuz. Çevreye karşı sorumluluğumuzu, ağaçlandırma yaparak ödemek için geştiğimiz yıllarda harnup fidanı diktik. Ayrıca diktiğimiz fidanların bakımını yapıyoruz, sahanın etrafını ihata edip, ağaçların daha güvenli büyümesini sağlıyoruz. Bugün ise burada toprakla buluşturacağımız 600 adet fıstık çamı, ağaçlandırma çalışmamızın ikinci halkasını oluşturuyor” dedi.