Tercüman Hamza Uluçay aracılığıyla konuşan ABD Adana İkinci Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz, “Ben ABD Konsolosluğunda Siyasi ve Ekonomik işlerden sorumluyum. Bizim konsolosluk bölgemizde bulunan 22 ilin Siyasi ve Ekonomik işlerine bakıyorum. Bütün bu illerin içerisinde hem konsolosluğumuz hem de İncirlik Üssü burada olduğundan Adana en önemli olan il’dir” dedi.

 

MARR, KADINLARIMIZI AKILLI VE GÜÇLÜ BULUYORUM

“Küresel Şiddeti Önlemede Kadının Rölü” konferansına katılmak üzere İstanbul’a gelen ve Kadın kuruluşlarıyla görüşmek üzere bir günlüğüne Adana’ya gelen ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel Kadın Konuları Dairesi Kıdemli Politika Danışmanı İrene Marr, “Bizim misyonumuz dünya genelinde kadınların statüsünü yükseltmek için işbirliği kurup, çalışmak. Sahada çalışan arkadaşlarımız var. Kendilerinden bir şeyler öğrenebileceğimiz kadın örgütleriyle de bire bir görüşmeler yapmak bizim için faydalı olmaktadır. Esas hedeflerimizden biri kadınların bu statülerini yükseltmek için onların ekonomik bağımsızlıklarını sağlamak. Bu nedenle de girişimci kadınlarla görüşmek için sizleri dinlemeye geldim. Verdiğiniz güven ve ışık çok önemli. Sizlerin bakış açılarınızı öğrenerek biraz daha bilgi sahibi olmak istiyorum. Sizce kadınların ekonomideki rolü ne olmalı? Fikirlerinizi de almak isterim. Karşılaştığınız güçlükler nelerdir? Deneyimlerinizi, görüşlerinizi almaya geldim. Kadınlarımızı akıllı ve güçlü buluyorum” diye konuştu.

 

KATLAV, ANNE OLMAK VE İŞ SAHİBİ OLMAK ÇABA İSTER

BPW Adana Kulübü üyelerini tek tek tanıtarak, uluslararası tanınan tek dernek olduklarını ifade eden BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, “Öncelikle Adanamıza hoş geldiniz. Kadın gücünün iş alanında artış göstererek yükselmesi bizi memnun etmektedir. Değişik alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağlamak adına birçok sivil toplum kuruluşlarında görev alıyoruz. Daha istikrarlı ve barışçıl bir dünya için, sosyal hayatın her düzeyinde ve alalında adil ve eşit bir konuma sahip olunması için mücadele ediyoruz. BPW olarak, kadının toplumsal hayata katılımını engelleyen her türlü ekonomik, sosyal, kültürel ve yasal engellerin ortadan kaldırılması için çalışmakta, tüm uluslararası süreçlerde yer alarak, iletişim ağları kurmakta ve savunu, kampanya, örgütlenme, rehberlik ve lobicilik faaliyetlerinde bulunmaktayız” diye konuştu.