Türkiye'de hizmet sektöründe hükümlü çalıştırılacak en büyük işletme olan tesis, Çukurova İlçesi Güzelyalı mahallesinde Adalet Bakanlığı'na tahsisli yaklaşık 28 bin metrekare araziye kuruldu. Tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla çeşitli iş kollarında istihdam hükümlülerin kaba inşaatından sıvasına, boyasından çevre düzenlemesine kadar tüm işlerde çalıştığı tesis, piyasa fiyatının çok altında maliyetle Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüğü'nce yaptırıldı. Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşilin ve doğanın korunduğu, betonarmenin en az şekilde kullanıldığı tesiste, 19 odalı misafirhane, spor sahaları, restoranlar, amfi tiyatro, teras, çocuk parkı ve dinlenme alanı yer aldı. Tesiste aşçılıktan, garsonluğa, temizlik işlerinden satış temsilciliğine kadar Turizm ve Otelcilik konusunda teorik eğitim alan hükümlülerin çalışacağı bildirildi.

            İFTARLA HİZMETE AÇILDI

            Eğitim tesisi, Adana Adliyesi Sosyal Yardım Sandığının organizasyonuyla adalet çalışanlarına yönelik düzenlenen ortak iftar programıyla ilk kez kapılarını hizmete açtı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Başsavcı Vekilleri, Cumhuriyet Savcıları ile savcılık biriminde görevli çalışanların ve ailelerinin katıldığı iftar programında, Adana İl Müftülüğü İlahi Korosu Şefi Tarık Karadağ Kuran-ı Kerim okudu.

            YELDAN’DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Etkinlikte konuşan Başsavcı Ali Yeldan, sosyal projeler ile özel ve anlamlı günlerde personelin yanında olan Yardım Sandığının ilk kez düzenlediği iftar programını, yine ilk defa kapılarını açan, adalet teşkilatının en güzide sosyal tesislerinden biri olan Göltepe Eğimi Tesisleri’nde yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Resmi açılışı daha sonra yapılacağı öğrenilen tesis hakkında bilgi veren Yeldan, “2 yıl önce ortaya attığımız bir fikirle, başta Bakanlarımız olmak üzere sayın Müsteşarımız, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürümüz ve İşyurtları Daire Başkanımızın yardım ve desteğiyle projeye başladık. Mahkumlarımızın, işyurdanda çalışan teknisyenlerimizin, infaz koruma memurlarımızın emeği ve özverileriyli tesis bugünlere geldi. Bu tesisi,  çocuklar ve aileleri için yaptırıyoruz. Onların ihtiyacı var. Onların ailelerinin, anne ve babalarının nefes alması lazım. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından iftar programına katılan yargı mensubu ve çalışanları bol bol sohbet etme fırsatı buldu.