Kısa adı ADAMOB olan Adana Akademik Meslek Odaları Birliği Dönem Sözcüsü ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Hakkari -Irak sınırında askerlerimize yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

GEREKEN CEVAP VERİLMELİ”

Adana Diş Hekimleri Odasında bir araya gelen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Adana BARO Başkan Vekili Av. Sabahattin Gümüş ve TMMOB İKK İl Sekreteri Erol Salman, hain saldırıların kendilerini derinden yaraladığını, Türkiye’nin bağımsızlığını tehdit eden, nereden ve kimden gelirse gelsin şiddetin her türüne gereken cevabın verilmesi gerektiğini söylediler.

“ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, GAZİLERİMİZE ACİL ŞİFA DİLİYORUZ”

Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Dt. Fatih Güler, “Hakkari -Irak sınırında askerlerimize yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıda şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar, yakınlarına sabır diliyoruz.” dedi.

“SALDIRI KILIÇDAROĞLU’NA DEĞİL TBMM’YE YAPILMIŞTIR”

TBMM’nin açılışının 99. yılından iki gün önce Ankara Çubuk’da şehit cenazesinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı da esefle kınadıklarını, saldırının 100. yılını dolduracak olan TBMM’nin kendisine yapılmış bir saldırı olduğunu ifade eden Dt. Güler, “Bu saldırı demokrasimize; demokratik kültürümüze yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı toplumsal kutuplaşmamızı artıran, ülkemizdeki birlik beraberlik ruhunu yaralayan bir saldırıdır. Ülkemizin emperyalist işgaline karşı bir meclis ve vekiller birlikteliği ile bundan 99 yıl önce direniş gösterme kültürüne ve geleneğine yapılan bir saldırıdır. Şiddetle kınıyoruz.

Özellikle yerel seçim sürecinde siyasilerin sert ve ayrıştırıcı söylemlerinin de etkisiyle yaşanan bu tür istenmeyen olayların tekrarlanmaması, birlik ve bütünlüğün zedelenmemesi adına siyasilerimizi sakin ve yatıştırıcı demeçler vermeye davet ediyoruz. Yaşanan olaylarda linç girişiminde bulunulması; ‘yakalım’ diye çığlıklar atılması hepimizi derinden yaralamıştır. Maalesef bu görüntüler orta çağın günümüze yansıması olmuştur. Bu olayın faillerinin gerekli soruşturmadan sonra hukuk önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Uzun yıllardır ülkemizde yaşanan terör olaylarının son bulmasını diliyoruz.” diye konuştu