Baro heyeti, ilk olarak KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş'ın kabri başında dua okudu. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, anıt mezarında saygı duruşunda bulunduktan sonra açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Adada kalıcı barışın yanındayız. Kıbrıs Davasına ömrünü adayan merhum Rauf Denktaş'ı rahmet ve saygıyla anıyorum. Kahraman şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, rahmet diliyoruz. Şanlı gazilerimize sağlık diliyoruz.”

KKTC BAROLAR BİRLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Daha sonra KKTC Barolar Birliği’ne geçildi. Burada KKTC Barolar Birliği Asbaşkan Av. Buğra Akter, Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve yönetim kurulu üyeleri Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Furkan Kılıç, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Mert Kuşdemir, Av. Duygu Özgüven’ i konuk etti.

KKTC Barolar Birliği Asbaşkanı Av. Buğra Akter ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Çağan Özatay ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Adada aktif 800 avukatın olmasının da fazla olduğuna dikkat çektiler. Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunların kendilerini de olumsuz etkilediğini ifade etti.

Karşılıklı görüş alışverişinde sohbet ortamındaki ziyaret esnasında Adana Barosu Adli Yardım hizmetleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmada, KKTC’deki hukuki sistem ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, hukuk alanında KKTC ile ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Ziyaret anısına Baro Başkanı Av. Veli Küçük, KKTC Barolar Birliği Asbaşkanı Av. Buğra Akter’e özel tasarım bir tabak takdim etti.

Bu arada Baro Başkanı Av. Veli Küçük, KKTC Barolar Birliği Futbol Takımını her yıl geleneksel “5 Ocak Kurtuluş Kupası Spor Oyunları”na davet etti.