Törene Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri ile ruhsat alacak stajyer avukatların aileleri ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar katıldı.

adana barosuAv. GÖKAYAZ: “MESLEĞİNİZ AÇISINDAN DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR” 

Yüreğir Borsa İstanbul MTA Lisesi  Öğrencileri Örnek Oldu Yüreğir Borsa İstanbul MTA Lisesi Öğrencileri Örnek Oldu

Ruhsat töreninde konuşan, baro çalışmaları ve mesleki gelişmeler hakkında bilgilendirme yapan Av. Semih Gökayaz, “Yirmi bir Eylül iki bin yirmi üç tarihinde yayımlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesiyle birlikte CMK zorunlu müdafilik görevlendirmelerinde Ceza Yargılamalarında hükmolunan beraat ve katılan yan vekâlet ücretleri CMK kapsamında görev yapan zorunlu müdafiler için de uygulanacak. Özel vekaletnameli avukat ile CMK kapsamında görevlendirilen müdafi arasında, yargılama sonucunda hükmolunan ücretler bakımından ayrım ortadan kaldırılmıştır. Bu düzenleme, mesleğimiz açısından devrim niteliğindedir. Uzun yıllardır baro seçim programlarımızda olan bir unsurun, bir projenin bugün hayata geçmesinin mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz.” dedi.

Av. Gökayaz, bu dönem en önemli görevlerinin stajyer avukatların staj dönemlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak olduğunu belirterek, stajyer avukatların Adana Barosu’na ve mesleğe intibaklarını sağlamak ve mesleki dayanışma ruhunu artırmak için çatıştıklarını söyledi.

Mesleki dayanışma amacıyla kurmuş oldukları Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığı’na (ADABAYS) meslektaşlarından destek beklediklerini ifade eden Av. Gökayaz, “Yardımlaşma sandığımıza kayıt yaptırmak isteyen meslektaşlarımızı baromuza bekliyoruz. Bu sandığın pandemi ve deprem sırasında ne kadar ihtiyaç olduğu ortaya çıktı.” dedi.

Av. Gökayaz yaptığı konuşmada, “Dayanışmayı yükseltmek için yirmi iki Ekim'de Baro olarak doğa yürüyüşü yapacağız. Aladağ Mavriyan Doğa yürüyüşü gezisi mesleki dayanışma adına güzel bir etkinlik olacak. Tüm meslektaşlarımı coğrafi güzelliklerin içi çe olduğu bölgemizi keşfetmeye bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri andan itibaren mesleki dayanışma ruhunu şiar edinen bir anlayışı sergilediklerini ifade eden Av. Gökayaz, “Baromuzun 15 yıllık hayali olan Uyum Bürosunu bu amaçla kurduk. 0-5 yaş kıdeme sahip meslektaşlarımızın kullandıkları Uyum Bürosunu mesleki dayanışma ruhunu daha da perçinledi. Genç meslektaşlarımızı uyum bürosunu tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Av. GÖKAYAZ: “BAŞARILI OLACAĞINIZA İNANCIM TAM”

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, mesleğe adım atan avukatların ailelerine, mesleki deneyimlerini aktaran büro avukatlarına teşekkür etti.

Av. Gökayaz, şöyle devam etti:

“Bu meslek bir gelenek mesleği, bu meslek bir kültür, bir disiplin mesleği. Bu meslek usta çırak ilişkisini gerektiren bir meslek. Mesleğin bu niteliklerine özen gösterecek ve bugün aramıza katılacak meslektaşlarıma meslek heyecanlarının hiç solmadığı, mesleklerini cesaretle, inatla, bilgi birikimiyle ve keyifle yapacakları başarılı bir meslek yaşamı diliyorum. Aramıza hoş geldiniz.”

adana-barosu-stajyer-heyecani-123SAVUNMA MESLEĞİNE KATILDILAR

Başkan Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından yemin ederek ailelerin gururlu bakışları altında toplu halde yemin ederek cübbelerini giyip ruhsatnamelerini alan stajyer avukatlar şu isimlerden oluştu: Yakup Sarıca, Dila Yeşil, Ayşe Çağış, Mehmet Rasim İlgin, Erdoğan Yiğit Ergelen, Hatice Beyza Aktay, Murat Akkuş, Nurgül Yıldırım, Süleyman Dönmez, Sevgül Ankut, Umut Akçalı, Büşra Ertek, Serap Altın, Cennet Nur Yıldız, Mehmet Alperen Duran, İlayda Besra Topal, Hatice Bekaroğlu, Berfin Aslan, Mustafa Batuhan Akray, Hazal Zerentürk, Ecem Sena Mutlay, Ezgi Aytar, İrem Yüce, Tuğçe Batman, İrem Kübra Selli, Mustafa Ekin Yıldız , Ömer Faruk Yıldırım, Ceyda Suluoğlu, Buse Dilara Köroğlu.

Tören, ruhsat alan avukatların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleriyle sona erdi.