Atatürk'ün eşi Latife Hanım ile 15 Mart 1923'te trenle Adana'ya geldiğinde, "Atatürk Evi" olarak bilinen bugünkü Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi'nde ağırlandığına işaret eden Başkan Kazım Barışık, "Büyük Önder Atatürk'ün Adana gelişi mutat ziyaret olarak değil, Türk milleti ile bütünleşme ve anıları paylaşma şeklinde görülmelidir. Atatürk, tek yol göstericimizdir. Adana için büyük önemi olan bu tarihi günde esnafımızın Atamıza yakışır davranış içinde olmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle 15 Mart Pazartesi günü sabah 08.00 itibarı ile tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşların olduğu gibi esnaf ve sanatkârlarımız ile duyarlı vatandaşlarımızın da ev ve iş yerleri ile araçlarını, standart ölçülerdeki Türk bayraklarıyla donatmalarını istiyoruz." dedi.

Ulu Önder Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 86. yıldönümü kutlamaları, saat 09.30'da resmi ve özel kurumların çelenklerini protokol sırasına göre Atatürk Anıtı'na sunmaları ile başlayacak. Saygı duruşu ve 6. Kolordu Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Bandosu önde olmak üzere oluşan kortej halinde Atatürk Caddesi'ni takiben Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyüş yapılacak. Vali İlhan Atış ile protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde temsili olarak Atatürk'ü Ankara'dan Adana'ya getiren treni karşılamak üzere saat 10.15'te Adana Garı içindeki yerlerini alacak.

İçerisindeki gazilerle gara gelecek olan trenden, gazileri temsilen bir kişi elinde Türk bayrağı ile inerek, bayrağı Vali İlhan Atış'a teslim edecek. Daha sonra protokol ve gaziler törenin yapılacağı alana geçecek. Törenin ardından da topluca Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi ziyaret edilecek.