GEV BAŞKANI DR. HASAN BOĞA, “FİKİR BABAMIZI KAYBETTİK”

Siyasi Parti Başkanları, önceki dönem milletvekilleri, STK ve meslek örgütü başkan ve üyeleri ile sevenlerinin katıldığı törende Adananın önemli bir iş insanını kaybettiğini ifade eden Güney Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Boğa, yaptığı konuşmada “GEV kurucusu, AKAD kurucusu, fikir babamız Hasan Atıcıyı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. 1994 yılında başarılı fakat maddi olanaktan yoksun bölgemize ve ülkemize katkı sağlayacak üniversite öğrencilerini desteklemek amacıyla Hasan Atıcı önderliğinde Ali Naci Gökçeli ve rahmetli Tahsin Yıldırım ile birlikte yola çıkılmış, benimsediğimiz güven duygusuyla GEV’i bugünlere getirdik. İnsanlar şeffaf çalışmaları gördü. Gördükçe güven arttı. Güven arttıkça vakfımız büyüdü. Biliyorum ki burada bulunan bir çok insanın hayatına dokunmuş, yolunu aydınlatmış yada ilham olmuştur. Ruhu şad mekanı cennet olsun.”

ZEYDAN KARALAR, “EĞİTİME VE ADANAMIZA YAPTIKLARINA MİNNETTARIZ”

AKAD Başkanı Gökhan Yoldaş, Çocukluk arkadaşı Süleyman Onatça ve Önceki Dönem Milletvekillerinden Yeğeni Aytuğ Atıcı’nın duygu yüklü konuşmalarının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın mesajı okundu. Mesajda şu sözler yer aldı; “Saygın, dürüst ve yardımsever bir ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. GEV başta olmak üzere toplumumuzda birçok kişi ve kuruma önderlik eden, ışık tutan, yol gösteren Hasan Ağabeyimize özellikle eğitime ve Adanamıza yaptıklarını unutmayıp, daima minnetle hatırlayacağız. Hasan Ağabeyimize rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Adanaya başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

HÜSEYİN ATICI, “BABAMIZIN YAPTIĞINI YAPMAK İSTERİZ”

Atıcı ailesi adına konuşan oğlu Hüseyin Atıcı, “Biz belki bir baba kaybettik ama toplumumuz ışık saçan bir önderini kaybetti. Hayatının son anına kadar hastalığı ile mücadele ederken bile toplum için ne yapabilirim? Sürekli yeni bir oluşum gerçekleştirmek için kafa yoran, bunun için çaba sarfeden bir insandı. Hepimiz babam gibi olmak isteriz. Bu kayıp sadece ailemizin kaybı değil, toplumumuzun kaybıdır. Bizler babamın yaptığını yapmak, onun gibi yaşamak isteriz. Acımızı paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından merhum Hasan Atıcı, dualar eşliğinde aile mezarlığına defnedildi.

Adanahabermerkezi.vom olarak, Adana'ya ve eğitime büyük katkı veren Hasan Atıcı'ya Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlrine başsağlığı dileriz.