Resepsiyona katılan tüm davetlileri karşılayan Vali Elban ve eşi  İrem Beyza Elban, kabul töreni boyunca tüm davetlilerle yakından ilgilendi. Resepsiyonda bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban sözlerine, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlayarak başladı.

Adana'nın Milli Mücadele'ye, Atatürk'e ilham oluşunu hatırlatmak istiyorum diyen Vali Elban, "5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu, bu topraklarda 29 Ekim'in hazırlayıcısı olan bir tarihtir. Onun için biz onu hakkıyla kutlarsak inşallah onu takip edecek olan Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılını da gerektiği gibi kutlarız diye temenni ediyorum." dedi.

5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu'nun 100. yılının büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacağını belirten Vali Elban, "Tüm Adanalı hemşehrilerimizle, en az 100 etkinlikle, 15 ilçemizin tamamında birçok program yapıp nihai olarak da 5 Ocak tarihinde Adana merkezde bu etkinlikleri ve kutlama programını zirveye ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunun için de hazırlıklarımıza 7-8 ay önce başladık, yoğun bir şekilde buna hazırlanıyoruz. İnşallah bu etkinliklerimize de aralıktan itibaren başlayacağız." dedi.

Vali Elban konuşmasını, "98. yıl dönümünü coşkuyla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’mizi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Siz değerli Adanalı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.’’ sözleriyle sonlandırdı.

Program, Vali Süleyman Elban ve eşi İrem Beyza Elban'ın konuklarının masalarını ziyaret edip onlarla sohbet etmesi ile sürdü.