Ancak kısıtlamanın olduğu ilk gün olan Cuma günü cadde ve sokaklar “Tam kapanma” izlemini vermiyordu. Çalışanların yarıdan fazlasının normal mesai yaptığı kapanmada! çalışanlar Toplu ulaşım aracı sıkıntısı nedeniyle zorlandı. İşe gidenlerden durumu olanlar özel araçlarını kullandı. Bu da trafik yoğunluğuna neden oldu. Toplu taşımada ise özel halk otobüsleri ve dolmuşlar için “İsterseniz çalışabilirsiniz” uygulaması sıkıntıya neden oldu.

İşe gitmek isteyen vatandaş, yüzde 10’u dahi geçmeyen çalışan dolmuş ve özel halk otobüslerini uzun süre beklemek zorunda kaldı. Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ise kısıtlama nedeniyle normal günlerin çok altında bir sayı ile çalıştı. Böyle olunca nadir gelen ve yüzde 50 yolcu kapasiteli çalışan güzergah otobüslerinin bazıları sabah saatlerinde dolu geçti. Bu nedenle işe gitmek isteyenler uzun süre araç bekledi.

Tam Kapanmada değişik bölgelerde polisin denetimleri düzenli olarak yapıldı. Kısıtlamanın ilk günü “sıradan bir Pazar günü”nü hatırlattı. Bu arada daha önce Genelge ile 08:30-17:00 olarak belirlenen çalışma saatinin 30 dakika uzatılarak tam kapanmada 08:30-17:30 olarak belirlenmesi oldukça ilginçti.