Vali Yardımcısı Zafer Öz, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saliha Kırıcı, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdullah Çil, Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Serpil Demirci Kayıran ve ilgili diğer yetkililerin katıldığı toplantıda, Vali Elban konuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu.  Eski çağlardan günümüze kadar bitkilerin gerek besin kaynağı gerekse hastalıklara karşı tedavi amaçlı kullanıldığını belirten Vali Elban, teknolojinin gelişmesiyle beraber günümüzde çok sayıda kimyasal ya da sentetik kökenli ilaç geliştirildiğini ancak bitkilerin halen hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların en önemli doğal kaynağı olduğunu dile getirdi. 

Efsanelere göre ölümsüzlük iksirini bulduktan sonra kaybeden, yaptığı ilaçlarla insanları sağlıklarına kavuşturan Lokman Hekim'in yaşadığı yer olarak rivayet edilen Çukurova’da çok çeşitli bitkiler yetiştiğine dikkat çeken Vali Elban, “Lokman Hekim’in başta şifa iksiri olmak üzere bu bölgede yetişen doğal bitkilerden, endemik türlerden çaylar, ilaçlar, karışımlar, değişik tarifler ile Türkiye'ye ve dünyaya şifa yaymayı planlıyoruz.” dedi.  Adana’nın sahip olduğu biyoçeşitlilik nedeniyle önemli bir konumda olduğunu kaydeden Vali Elban, Adana’da yetişen tıbbi aromatik bitkilerin potansiyellerinin de en iyi şekilde kullanılması için yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti.  

Bitkilerin ithalat ve ihracat durumlarına yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saliha Kırıcı tarafından gerçekleştirilen sunumla devam etti.