Adana'nın dumansız hava sahasını sevdiğini anlatan Özdener, Avrupa'da dumansız hastane ağının sigara kontrolünün hastaneler için öncelik geline gelmesine dair 7 sebebinin vurgulandığını belirerek şunları söyledi:

"Neden dumansız hastaneler, dumansız sağlık kurumları? Çünkü sigaraya karşı savaş çoğu AB ülkesinde ulusal bir önceliktir ve sağlık tesislerinde sigara kullanımını yasaklayan kurallar uygulanmaktadır. Sağlık tesisleri içinde sigara içilmeyen alanlarda uygulamaya yönelik uygun yasal kuralar hala yeteri kadar uygulanamamaktadır. Sağlık profesyonellerinin bu konuda örnek olması ve tavırları hastaların sigarayı bırakmasına yönelik mesajlarının inanırlığı bakımından büyük önem taşımaktadır. Hastaneler sigarayla bağlı hastalıklarının tedavi edildiği yerler olup, sigaranın bırakılması bu tür hastalıkların kısa ve uzun vadeli programlarını belirlemektedir, sigaranın bırakılması ile ilgili konsültasyonlar tedaviye önemli tamamlayıcı katkılar sağlamaktadır."

Özdener, özelikle de hava kalitesine iliºkin olarak temiz bir çevre sağlamanın hastanelerin görevi olduğunu vurgulayarak ºöyle devam etti:

"Hastanede sigara içmek yangın ve emniyet açısından önemli güvenlik riskleri doğurabilmektedir. Hastanelerde çıkan yangınlar sigaranın dikkatsizce kullanılması ile ilişkilendirilmektedir. Hastanede sigara kontrolü bakım kalitesinin mükemmel bir göstergesi olması bakımında artarak dikkat çekmektedir. Örneğin. Fransız akreditasyon kılavuzunun hasta bakımı başlığı altına, bazı sigara içme kriterleri dahil edilmiştir"

Özdener, stantta gelen tüm konuklara dumansız hava sahası ile ilgili bilgiler verirken, el ilanları, kitaplar dağıtıyor ve öğrencilere tişörtler hediye ediyor. Hep birlikte hatıra fotoğrafı çektiren öğrencileri ve öğretmenleri kamera ile de görüntüleyen Uzm.Dr. Nureddin Özdener, bu konudaki çalışmaları için kaynak oluşturmaya devam ediyor.