Adana ESOB'da düzenlenen bayramlaşma töreninde, Birlik Başkanı Nihat Sözütek ile yönetim,denetim, disiplin kurulu üyeleri, birliğe bağlı oda başkanları, esnaf ve sanatkarlar, birlik personeli bir araya geldi. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen bayramlaşma töreninde Başkan Nihat Sözütek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (Adana ESOB) geleneksel hale gelen bayramlaşma töreni Birlik Eğitim ve Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Adana ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek'in ev sahipliğini yaptığı bayramlaşma törenine, yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri, Adana ESOB'a bağlı oda başkanları ile üyelerinin yanı sıra esnaf ve sanatkarlar, birlik personeli  yoğun ilgi gösterdi.

Son günlerde artan terör olayları ve ölümlü trafik kazaları nedeniyle Ramazan Bayramı'nın buruk geçtiğini dile getiren Birlik Başkanı Sözütek, terör saldırılarında verdiğimiz şehitler ve trafik kazalarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı aileleri ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yapan Başkan Nihat Sözütek, "Bayramlar, sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir" dedi. 

Milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden hainlerin Ramazan Bayramı'nda da boş durmadığına dikkati çeken Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Bir yanda dış güçler, bir yanda içerideki işbirlikçileri huzur ve kardeşliğimizi bozmak, ülkemizi parçalamak için dört bir yandan saldırılarını sürdürüyorlar. Bayram öncesi sınırlarımızın içerisinde ve sınır ötesinde artan terör olayları nedeniyle onlarca evladımızı hayatının baharında şehit verdik. Gelen her şehit haberi kor alev misali yüreklerimizi yaktı. Ancak ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliğini hedef alan hainler ve onların işbirlikçileri şunu iyi bilmelidir ki ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar alçak emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Aziz milletimiz, ülkemizin birliğine kastedenlerin karşısında bir set gibi durarak, kirli oyunlarını daima bozacaktır" diye konuştu.  

Bayram vesilesiyle yakalanan kardeşlik ortamının bozulmadan sürmesini de temenni eden Birlik Başkanı Sözütek, "Bu vesile ile başta esnaf ve sanatkarlarımız ile Adanalı hemşehrilerimiz olmak üzere, aziz milletimizin geçmiş Ramazan Bayramını tekrar kutluyor, kazasız, belasız, musibetsiz nice bayramları birlikte karşılamayı temenni ediyorum. Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimizin huzur ve güveni, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için kanlarını ve canlarını veren aziz  şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.