Gelecek kuşaklara aslına uygun olarak taşınabilmesi için Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından 2004 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettirilen Adana Kebabı'nın, Antalya Ticaret Borsasınca (ATB) düzenlenen 1. Yöresel Ürünler Fuarı'nda tanıtılacağı bildirildi.

ATO Başkanı Şaban Baş, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şefik Aslan ve ATO Adana Kebabı Denetleme Komisyonu Başkanı Vedat Bayraktar'ın da katılımıyla düzenlenen toplantıda, çalışmaları kentin ve bölgenin gereksinimleri doğrultusunda hızla sürdürme kararlılığında olduklarını söyledi.

Kentin ekonomik göstergelerinden sosyal ve kültürel alanda ön plana çıkaracak yeniliklerin ortaya konması gerçeğinden hareket ettiklerini belirten Baş, ''Ülkemiz ve yurt dışında yaygın olarak bilinen Adana Kebabı'nı da bu amaç doğrultusunda 2004 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettirdik'' dedi.

Baş, gelecek kuşaklara aslına uygun olarak taşınması için tescil ettirilen Adana Kebabı'nın belge ve logosunu bugüne kadar 200'e yakın işletmeye verdiklerini kaydederek, şöyle konuştu:

''Bu süreç içerisinde kentimizin önemli değerlerinden olan bu ürünün tanıtımı konusunda da ciddi çalışmalar yapıldı. Antalya Ticaret Borsası tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak 1. Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) ürünümüzün tanıtımının yapılacak olması da bizi mutlu ediyor ve aynı zamanda bizim için büyük önem taşıyor. Yöresel ürünleri ön plana çıkaracak olan bu tür organizasyon gerçekleştiren ATB yöneticilerine teşekkür ediyoruz.''

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da, Adana Kebabı'nın tanıtımının, Türkiye'nin farklı yörelerinde ün kazanmış, üretildiği veya yetiştirildiği bölgenin bir takım özellikleri sayesinde ticari değer kazanan birçok ürünle birlikte tanıtımının yapılacağını söyledi.

Fuarda, daha önce coğrafi işaret alan ürünlerin sergileneceğini belirten Çandır, ''Adana dendiğinde de aklınıza ilk gelen Adana Kebabı diğer bu ürünlerle birlikte yer alacak. Adana Kebabı özel bir sunum programı çerçevesinde ziyaretçilere tanıtılacak. Sadece Adana Kebabı değil, Adana dendiğinde akla gelebilecek kaynar, şalgam suyu, aşlama (meyan kökü) gibi içecekler, karakuş ve bici bici gibi tatlılar, içli köfte ve analı kızlı gibi özel yemekler de bu yıl veya gelecek yıllarda fuarda sergilenme imkanı bulacak'' dedi.

Çandır, 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Antalya Expo Center'de düzenlenecek fuarda, Finike portakalı, Amasya elması, Erzurum oltu taşı, Şile bezi, Hereke halısı ve Afyon mermeri gibi Türkiye'nin farklı yörelerindeki ürünlerin yer alacağını kaydetti.