Adana Ticaret Odasi Yonetim Kurulu Baskani Ali Gizer, 17-18 Kasim 2011 tarihlerinde Turkiye'nin farkli kentlerinden kebap ustalarina yonelik olarak Adana'da gerceklestirilecek olan "Tescilli Adana Kebabi Ustalik Egitimi" konusunda yaptigi aciklamada, Adana Kebabi'ni korumak ve gelecek kusaklara bozulmadan, aslina uygun olarak ayni damak lezzetinde tasinabilmesini saglamaya katkida bulunmayi hedeflediklerini soyledi.
Bunun yolunun kebap ustalarinin egitiminden gectigini belirten Gizer, boylelikle Adana Kebabi'nin, yurtici ve yurtdisinda ayni lezzet ve ayni ozellikte tuketiciye sunulmasini saglayacaklarini kaydetti.
Tescil kararinin ilaninin uzerinden gecen 5 yillik surecte yurticinden ve disindan 200'u askin firmanin, tescilli Adana Kebabi Tescil Belgesi ve logosu aldigini vurgulayan Gizer, "Bu firmalara sertifika verilirken tahsil edilen sembolik rakamlar ise simdi kebap ustalarimizin egitimine harcanmaktadir. Yapilacak olan egitimlerde; Adana disindan tescil almis firmalarin bir ustasinin, tum masraflari Odamiz ve Adana Lokantacilar ve Kebapcilar Odasi tarafindan karsilanacaktir. Boylelikle Adana Kebabi'ndan elde
edilen gelir dogrudan egitime katki olarak kullanilmis olmaktadir. Bu kapsamda gectigimiz yillarda iki kez duzenlenen, Tescilli Adana Kebabi Ustalik Egitimine sehir disindan tescil alan firmalarin ustalari katilim saglayarak sertifikalarini almis ve Adana Kebabini aslini koruyarak gelecek kusaklara aktarmada onemli bir girisimde bulunmuslardir. Gecen yillarda yapilan egitimlerin basariyla sonuclanmis olmasi bizleri gururlandirmis ve ucuncu egitimin duzenlenmesi yolunda moral kazandirmistir. Bu nedenle
onumuzdeki gunlerde duzenlenecek egitime Odamizdan tescil almis firmalardan tum Turkiye'deki ustalarin davet edilmesi saglanmistir" dedi.
ATO Baskani Gizer, vatandaslarin ATO Tescilli Kebap Logosu bulunan lokanta ve kebapcilari tercih etmelerin gerektigini belirterek, "Cunku, Adana Kebabi'nin gercek lezzetine, ancak bu isin egitimini goren kisiler tarafindan belirli kriterlere uyularak yapilan urunleri tadarak varabilmek mumkundur" diye konustu.