Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali  Süleyman Elban'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Meryem Tuncel, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, Vali Yardımcısı ve Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, Vali Yardımcısı Zafer Öz, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve yetkililer katıldı.

Adana Valiliği himayesinde, kamu ve özel kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 8-9-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde, yöresel yemekler katılımcılara sunulacak. Vali Elban,“Festivaller kenti” olan Adana’da, 8-9 ve 10 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan  “Adana Lezzet Festivali”nin, tüm lezzet tutkunlarını bir araya getirmesinin yanı sıra zengin Adana mutfağının tanıtımının da en iyi şekilde yapılmasına vesile olacağına dikkat çekti.

Turizmin çeşitlendirilmesi konusuna verdikleri önem doğrultusunda, Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin gastronomi turizminin geliştirilmesi amacını da pekiştireceğini kaydeden Vali Elban, gerekli koordinasyonun en iyi şekilde sürdürülmesi gerektiğini ifade etti ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan belediye başkanlarına, oda başkanlarına, tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Vali Elban Adana’nın zengin mutfağının ve eşsiz damak tatlarının yanı sıra tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tanıtacakları Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne yurt içi ve yurt dışından gelecek tüm konukları kente davet etti.

Toplantıda söz alan belediye başkanları da herkesi Adana’ya 'Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne davet etti.