Adana emniyet Müdürlüğünün yaptığı açıklama şöyle;

Vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, can kaybı ve ekonomik kayıpları önlemek ve insanlar üzerinde olumsuz etki yapan motorlu araçlardan kaynaklı Gürültü Kirliliğini önlemek amacı ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz ekipleri tarafından yapılan çalışmalar aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Bu kapsamda; Emniyet Müdürümüz Selami YILDIZ'ın bizzat yönettiği, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından 20.10.2017 günü ilimiz genelinde değişik noktalarda motosikletler üzerinde sabit ve seyir halinde Gürültü ve Plakasız Motosiklet Uygulaması yapılmıştır.

Bu Denetimler Sonucu;



KONTROL EDİLEN MOTOSİKLET SAYISI                 : 91
CEZA YAZILAN MOTOSİKLET SAYISI                       : 42
CEZA UYGULUNAN PARA MİKTARI                        : 40.737.00 TL.
TRAFİKTEN MEN EDİLEN MOTOSİKLET                  : 32
ÇALINTI MOTOSİKLET                                                : 1
TRAFİKTEN ÇEKME MOTOSİKLET KULLANIMI       : 1
PLAKASIZ MOTOSİKLET                                             : 19
ALKOLLÜ MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ                         : 1



Olmak üzere kural ihlali yaptığı tespit edilen motosiklet ve sürücülerine gerekli yasal işlemler uygulanarak 19 plakasız olmak üzere toplam 32 motosiklet trafikten men edilmiştir.



Trafikte denetimlerinin temel amacı; sürücülerde davranış değişikliği yaratarak trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmaktır.

Vatandaşlarımızın daha güvenli ve kaliteli bir trafik ortamında bulunmalarını sağlamak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edilecektir.