'Başkaşeyler Yaratıcı Faaliyetler' tarafından organize edilen ve Büyükşehir Belediyesi'nce de 'Ortak Akıl Ortak Başarı' sloganıyla uyguladığı toplumsal proje kapsamında desteklenen etkinliğin, 14 Şubat-14 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenleneceği bildirildi. Söz konusu çalışmayla birlikte kentin sokakları 2 ay boyunca farklı tasarım ve süslemeleriyle öne çıkan dev kalp heykelleriyle süsleneceği kaydedildi. Türkiye'de ilk defa kurum, firma ve sanatçıların kalplerinin Adana sokaklarında atacağı yorumu yapılan; 'Şehrin Kalpleri Açık Hava Sergisi' ile ilgili olarak Hotel Bosnalı'da bir tanıtım toplantısı yapıldı.

“SERGİYİ ADANA'DA BAŞLATIP ANADOLU'YA YAYMAK İSTİYORUZ”
Burada konuşan Şehrin Kalpleri Açık Hava Sergisi Proje Koordinatörü Sema Köylüoğlu, daha önce İstanbul ve İzmir'de bu konuda çok keyifli ve ses getiren çalışmalarda bulunduklarını hatırlatarak, serginin Adana'da başlatılıp, daha sonra Anadolu'nun farklı kentlerinde de organize edileceği bilgisini verdi. Ortaya konulan çalışmalarda Adana Büyükşehir Belediyesi'nin önemli katkı ve destekleri olduğunu dile getiren Köylüoğlu, projeye dahil edilen sanatçıların da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda kendilerine tahsis edilen alanda sanatsal bir üretim içinde olacağı bilgisini verdi.

“ESERLERDE CİNSELLİK, ŞİDDET VE SİYASET KONULARI OLMAYACAK”
Köylüoğlu, firmaların sanatla kendi vizyonlarını birleştirerek hem sosyal sorumluluk projesine katılacağını, hem de kentin kültürel ve sosyal anlamda gelişimine katkı sunacağını anlattı. Sergi kapsamında açık hava etkinliklerinde kullanılacak eserlerde; cinsellik, şiddet, siyaset ve barındıran konulara yer verilmeyeceği gibi çalışmalarla kentin sokaklarını 'sanatsal bir şölen sahnesi'ne çevirmek istediklerini kaydeden Köylüoğlu, “Proje ve Tasarım Grubu'nca hayata geçirilecek bu etkinlik sayesinde; 14 Şubat 'Sevgililer Günü' kutlamaları bu yıl Adana'da farklı bir anlam kazanacak. Sponsor olacak firmalar; Adana'da caddelere, meydanlara renk katacak, dev kalp heykelleriyle de marka ve vizyonlarını Adanalılarla paylaşacak” dedi.

“SOKAKLAR ETLİYİCİ VE EĞLENCELİ KALPLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”
Projenin Halkla İlişkiler Sorumlusu olan Kandela Danışmanlık ve Etkinlik Yönetimi Ajansı Yönetici Ortağı Meriç Yeğenağa da, 'Şehrin Kalpleri Açık Hava Sergisi'nin, Adana'dan yola çıkılarak tüm Anadolu kentlerinde halkı, sanatçıları ve sponsor firmaları bir araya getirmeyi ve bu birliktelikten doğacak gücü de kentin yararına kullanarak kentin hem sanatsal, hem de kentselsel anlamda gelişimine katkı sunulmasının hedeflendiğini dile getirdi. Yeğenağa, “İki ay boyunca Adana sokakları birbirinden güzel, etkileyici ve eğlenceli kalplere ev sahipliği yapacak” ifadesini kullandı.

“KENTİN SANATSAL VE KENTSEL GELİŞİMİNE DE KATKI SUNULACAK”
'Şehrin Kalpleri Açık Hava Sergisi'nin, katılımcıların dev kalp heykelleriyle marka ve vizyonlarını halkla buluşturmasının yanı sıra bir sanat etkinliğinde bulunarak şehre bir dinamizm getirilmesi ve sosyal sorumlulukların yerine getirilmesini sağlayan etkileyici ve eğlendirici bir çalışma olduğunu vurgulayan Yeğenağa, sergiye katılan tüm firmaların, bir sanat etkinliğine ve markalarının yönetimine katkıda bulundukları gibi sergi gelirinin bir kısmı, Adana İnsanına ve Kentine Hizmet Vakfı'na bağışlanmasıyla Adana'ya katkı sunacağını da sözlerine ekledi. Öte yandan, sergi çerçevesinde sanatın ve sanatçının teşvik edilmesi amacıyla da 'En İyi Kalp' ve 'En İyi Tasarım' dalında ödüller verileceği açıklandı.