Başkan Sözlü’yü ziyaret eden ve imza törenine katılan Etiyopya Heyeti’nde; Adama Belediye Başkan Vekili Aman Hussen Jimma, Etiyopya Adana Fahri Konsolosu Yusuf Can Dağtekin ile Etiyopya’nın Konya, Bursa ve Mersin fahri konsolosları da yer aldı.

İLİŞKİLERİN SAĞLAM TEMELDE OLMASI İÇİN TİCARET YAPMALIYIZ

Adana ve Adama’nın kardeş şehir olmasının iki şehir arasında olduğu kadar, iki ülke arasındaki ilişkilerin de gelişmesine katkı koyacağına inandığını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Ülkemiz, Afrika Kıtası ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyor. Bizim Adama ile geliştireceğimiz ilişkiler, bu amaca önemli katkı koyacak. Kardeşlik ilişkilerinin iki ülkenin ekonomik işbirliğine olumlu etki edeceğine ve bunun da kültürel iletişimi güçlendireceğine inanıyorum. Bundan sonra ticari heyetlerimiz başta olmak üzere Etiyopya’ya, Adama’ya gitmek isteriz. Bu ziyaretler sonucunda somut, elle tutulur sonuç almayı arzularız. Alışverip yapmadan ikili ilişkilerin geliştiğini söylemek havada kalır. Alışveriş, ticaret yapmalyız” dedi.

KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR

Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie de, Başta Başkan Hüseyin Sözlü olmak üzere, Adana ve Adama’nın kardeş şehir olmasına katkı koyanlara teşekkür etti. Gobezie, “Bugün yapacağımız  protokolün,Türkiye-Etiyopya arasındaki teknolojik, ekonomik ve kültürel işbirliğine katkı koyacağına inanıyorum. Burada bulunanları Ankara’daki Büyükelçiliğimize de bekliyoruz. Aynı şekilde Başkan Hüseyin Sözlü’yü Etiyopya’ya da bekliyorum” diye konuştu.

ETİYOPYA’YA İŞ GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ

Etiyopya Adana Fahri Konsolosu Yusuf Can Dağtekin ise, Başkan Hüseyin Sözlü’ye iki şehrin kardeş olmasına ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yönelik çalışmalara verdiği önem nedeniyle teşekkür etti. Dağtekin, şöyle devam etti: “Bugün Adana olarak Etiyopya’nın Türkiye’nin diğer illerindeki fahri konsoloslarına da ev sahipliği yaptık. Adana ve Adama’nın kardeş şehir olması teknoloji, turizm ve ekonomik açıdan bağları daha da güçlendirecektir. Etiyopya Cumhurbaşkanı 6 yıl Türkiye’de Büyükelçilik yapmış bir isim. Adana’dan bir heyetin de katılımıyla Türkiye’den Etiyopya’ya düzenlenecek inceleme ve işbirliği gezisinin yararlı olacağını düşünüyorum.”

KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ

Konuşmaların ardından Başkan Hüseyin Sözlü ve Adama Belediyesi Başkan Vekili Aman Hussen Jimma arasında, Adana ile Adama’yı kardeş şehir yapan protokol imzalandı.