İlk tören sabah saatlerinde Atatürk Parkı´ndaki anıta çelenk sunulmasıyla başladı. Devlet erkanı ve çok sayıda öğrencinin katıldığı törende çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bu arada, merkez Sarıçam ilçesine bağlı bir köyden dedeleriyle birlikte gelen iki küçük çocuğa protokolde yer verilmesi dikkat çekti.

Törenin ardından tüm Adanalılar´ın Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutlayan Vali İlhan Atış, "Atatürk´ün yeri Adana´mızda bir başkadır, Atatürk´ümüzün yanında da Adana´nın yeri bir başkadır. Gençlere Atatürk´ün verdiği önem ortadadır bizde bu emri yerine getirmek için çalışıyoruz. Gençler Atatürk´ün kendilerine duyduğu güveni ve verdiği emaneti hiç unutmasınlar" diye konuştu.

Törenin ardından Atatürk Yüzme Havuzuna geçen protokol üyeleri burada 19 Mayıs kutlamaları kapsamında düzenlenen yüzme yarışlarını seyrettiler. İlk yarış Vali İlhan Atış´ın anonsuyla başladı.

Kutlama törenleri saat 19.00´da 5 Ocak Stadyumu´nda devam edecek.

adana haber adanahaber