Talih kuşunun kendilerine gülmesini ümit eden vatandaşlar, sabit ve seyyar bayilerden bol miktarda Milli Piyango Yılbaşı Bileti alırken, yeni yıla zengin girme hayalleri kurmaya başladılar.

 Milli Piyango'nun 40 milyon lira ikramiyeli yılbaşı özel çekilişi için piyasaya sürülen tam bilet 36 TL'den, yarım bilet 18 TL'den, çeyrek biletler ise 9 TL'den satılırken, Adana Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, alınacak her biletin, ülke ekonomisine de katkı anlamına geldiğini bildirdi.

TOPLAM 216 MİLYON TL

Oda Başkanı Karakuş, özel çekilişte son 2 yıl 35 milyon TL olan büyük ikramiyenin, bu yıl 40 milyon TL'ye çıkarıldığını, bu rakamın, piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olduğunu söyledi. Başkan Karakuş,  çekilişin ikinci büyük ikramiyesinin 5 milyon TL olacağını, ayrıca geçen yıl 5 adet olan 500 bin TL'lik ikramiye sayısının bu yıl 10'a çıkarıldığını,  toplam ikramiye tutarının ise 216 milyon 20 bin TL olduğunu kaydetti.

ADANA ŞANSLI İLLERDEN

Oda Başkanı Karakuş, Milli Piyango ve Şans Oyunları’nda Adana’nın şanslı illerden olduğuna işaret ederken, “Geçen yıl büyük ikramiyenin birinin Adana’ya çıkacağını tahmin etmiştim, içime de doğmuştu, 35 TRİLYON LİRA çıktı. Bu yıl da içimde aynı hisler var. Buradan vatandaşlarımızı bilet almaya davet ediyorum. Bilet alan her vatandaşımız, ülkesine de katkı sağlamış oluyor. Çünkü verdiği paradan, eğitime katkı payı, Çocuk Esirgeme Kurumu, Savunma Sanayi Fonuna kesilirken, Rehabilitasyon Merkezleri, Öğrenci Yurtları ve Okullar da yapılıyor. Sadece geçen yıl Milli Piyango İdaresi’nce, kamu 947 bin 905 TL kaynak sağlandı. Bu arada, sabit ve seyyar esnaflarımız da yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden çalışarak ekmeklerini kazanıyorlar. Bilet alarak, onlara da destek oluyorsunuz” dedi.