Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova Mahallesi Huzurevleri Mahallesi´nde meydana geldi. İkisi Gürcistan´dan, biri de Ukrayna´dan 25 gün önce Adana´ya geldiği belirlenen Maia Bermamukeli (25), Zoia Chubinidze (26) ve İrina Arhıpenco (31) adlı kadınlar fuhuş yaparken yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü´ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda Ahmet K. (43) adlı kişinin, 3 yabancı uyruklu kadına fuhuş yaptırdığı öğrenildi. Bunun üzerine kadınları ve Ahmet K.´yı takibe alan polis, 2 gün önce Ahmet K.´yı kadınları pazarlarken suçüstü yakaladı.

Emniyete getirilen Ahmet K. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Ahmet K.´nın kadın pazarlamaktan 5 ayrı sabıkası bulunduğu bildirildi. Fuhşa sürüklenen yabancı uyruklu kadınlardan Maia Bermamukeli´nin üniversite mezunu olduğu ve hemşirelik yaptığı, Zoia Chubinidze´nin de işletme mezunu olduğu öğrenildi.

Kadınlar, Yabancılar Şube Müdürlüğü´ne götürülerek buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilecekler. Kadınlara, hastalık olup olmadığının öğrenilmesi için tahliller de yapıldı.