Kozan’da 1 işçinin öldüğü 1 işçinin yaralandığı maden göçüğündeki kurtarma çalışmalarını Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’te yakından takip etti, belediyenin iş makineleri ise olay yerinde hazır bekletildi.

Olay ilçeye bağlı Çamdere Mahallesinde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle Çinko madeninde 20.30’da göçük meydana geldi.

Yaralanan Yasin Bingöl(25) Kozan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

32 yaşındaki Ersöz Eroğlu isimli işçi ise göçükte kayboldu.

Maden kazasını haber alan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, maden ocağına giderek çalışmaları yakından takip etti. Belediyenin iş makineleri ile şantiye şefliğine bağlı bir ekip ise olası yardım gereksinimine karşın olay yerinde hazır bekletildi.

Tünel ağzına kadar gelen ancak güvenlik gerekçesiyle içeriye alınmayan Başkan Öztürk, çalışmaları yürüten yetkililerden bilgi aldı.

Bir süre sonra kayıp işçi Ersöz Eroğlu’nun cesedine ulaşıldı.

Öztürk, hayatını kaybeden maden işçisinin ailesi ile görüşerek başsağlığı diledi.

Başkan Öztürk; “Kazayı öğrenir öğrenmez kurtarma çalışmalarına katkıda bulunmak için belediyemizin yol şantiye ekiplerini ve iş makinelerimizi buraya sevk ettik. İşçi ailelerinin yanında bulunarak, acılarını paylaşmak ve destek olmak istedik. Meydana gelen göçükte maalesef 1 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti, 1 işçimiz de yaralandı. Hayatını kaybeden maden işçimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı işçimize de acil şifalar diliyorum. İnşallah bu tür iş kazaları tekrarlanmaz.” dedi.