Tüm Türkiye´de bugün değişen sınav sistemi ile üniversiteye girmek için ilk sınav olan YGS´ye girdi. Adana´da binlerce öğrenci sabahın erken saatlerinde özel araç ya da toplu taşıma araçlarına binerek sınava girecekleri okullara gitmek için yollara düştü. Okul önlerinde ve bahçelerde de yine bildik görüntüler vardı. Anne ve babalar da sınava girecek çocuklarına destek olmak için okula kadar geldiler.

Bazı anneler çocuğunun sınava girdiği okulun önünde Kur-an´ı Kerim okudu. Bir kadın ise Eshab-ı Kehf´te okuttuğunu söylediği şekerleri sınava giren öğrencilere dağıttı. Sınava girecek olan çocuğu için okuttuğu şekerleri zihinleri açılsın diye okula gelen tüm öğrencilere dağıtan kadın, onlar için dua etti.

Daha sonra saat 09:30´da salon görevlileri polis kontrolünde öğrencileri sınava girecekleri salona almaya başladı. Bir kız öğrenci ise sınav giriş kartını kaybetmesine rağmen elindeki belgeler yeterli sayılarak sınava alındı. Sınava giremeyeceği için üzülen öğrenci, salon görevlisinin sınava kabul etmesiyle rahatladı.

Kadın polisler de kız öğrencileri tek tek kontrol ederek içeri aldılar. Başörtülü öğrenciler salonda örtülerini açma kaydıyla içeri başörtülü olarak alındılar. Bazı öğrenciler ise zorluk çıkmaması için içeri girmeden başörtülerini çıkardılar.

Öğrencilerin hepsi içeri alındıktan sonra aileler de, bahçede gürültü yapıp çocukların konsantrasyonunu bozacakları gerekçesiyle bahçenin dışına alındı. Aileler bahçe dışında çocuklarını heyecanla beklemeye başladı.

Bu arada, bazı öğrenciler de sınava geç kaldı. Geç kalan öğrenciler koşarak okula yetişmeye çalıştı. Bir öğrenci ise geç kaldığı için okulları karıştırdı. İmam Hatip Lisesi´ne gitmesi gerekirken Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi´ne gelen öğrenci koşarak İmam Hatip Lisesi´ne gitti.


adana haber, incirlik, adana, yüreğir, karataş, adana belediyesi, çukurova, mersin, adana sohbet, adana haberler, adana tarihçesi, adana fotoğraf galerisi, adana yemekleri, adana turistik yerler, adana haber, adana sanayi, adana kobi rehberi, adana ekonomisi, adana da etkinlikler, adana rehberi, cukurova tv, aytaç durak, emctr, belediye, kobi, murat berhun, ömer çelik, dava,mahkeme,adliye,seyhan,ceyhan,haber özel,gazeteci,basın, karaisalı haber,azim öztürk, akp,chp,mhp,seyhan,çatalan,adana demirspor,adanaspor, botaş, aski, ucuz ekmek, en ucuz su,medya,haberekstra, adana basın,çukurova gündem, çukurova güncel,adana emlak, otomobil adana,adana futbol, şalgam, google, alexa, ceo, kamera, fotoğraf makinası, taşköprü, kanal a tv, çukurova tv, akdeniz tv,