Antalya Kervansaray Oteli’nde 1 – 4 Aralık 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen zirveye Adana Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı ile yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldılar.

 Oda Başkanı Metin Taylancı, Adana dönüşü Birlik Başkanı Kazım Barışık’ı makamında ziyaret ederek, Antalya’daki zirvede yaptıkları çalışmaları anlattı.  Taylancı,  Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut İdrisoğlu,  Hüsnü Kisse,   Zekeriya Yıldızoğlu,  Aziz Açıl,  Mehmet Cengi olarak Adana’yı Türk Mutfağı Zirvesi’nde başarıyla temsil ettiklerini belirtti.

Başkan Taylancı, zirvede, oda yönetimi olarak davetli esnaflar ile yoğun görüşmeler yaparken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Nural, Antalya’da bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,   Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Aytekin Yalçın ile de istişarelerde bulunduklarını söyledi.

 Meslektaşlarıyla yaptıkları görüşmelerin oldukça yararlı geçtiğine işaret eden Taylancı, zirveden mutlu ve yeni bilgiler deneyimler kazanarak ayrıldıklarını ifade etti.  Taylancı, böyle toplantıların çok faydalı olduğuna işaret ederken, “ İnşallah yakın zamanda Adana’da Türk tatlıları ile ilgili bir zirve yapılması için çalışmalarda bulunacağız. Biz de Adana’da büyüklerimizin bizi vereceği destekle benzer bir zirve yapmak istiyoruz” diye konuştu.      

Taylancı, zirvede konuşan TESK Başkanı Palandöken ise esnafa elektrik indirimi müjdesi verdiğini kaydetti.

Barışık da, üyelerine yararlı olmak adına yaptıkları çalışmalar nedeniyle Taylancı ve yönetim kurulu üyelerini kutlarken, TESK Genel Başkanı Palandöken’e de, “Esnafa ucuz elektrik” verilmesi yolunda gösterdiği çabalardan dolayı da tüm esnaf ve sanatkârları adına teşekkür etti.

Barışık, Genel Başkan Palandöken’in çabaları sonucu,  söz konusu çalışmanın son aşamaya geldiğini, bu indirimle birlikte esnafın elektrikte ciddi oranda kar edeceğini ümit ettiğini dile getirdi.