Sertifikalarını alan gönüllü eğitmenler, Türkiye çapındaki 17 ilde eğitimlere başlıyor. Adana eğitimleri, Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından sunuluyor.

Türkiye’de finansal bilinç alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığıyla hayata geçirilen “Paramı Yönetebiliyorum” projesinin 58 genç gönüllü eğitmeni, İstanbul’da gerçekleştirilen eğitmen eğitiminin ardından sertifikalarını alarak eğitim verecekleri illere doğru yola çıktı.

Gençler arasında finansal bilinci geliştirerek sürdürülebilir ekonomiye katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, “Bütçem, harcamalarım, gelirlerim, ödeme planım, birikimlerim, borçlarım, tasarruflar-krediler-finansal sistem, borçlarım-haklarım-yükümlülüklerim” konularında eğitim verilecek. Projede akran eğitimlerinin yanı sıra          e-öğrenim modeli de kullanılacak.

Eğitimlere, 15-30 yaş grubundaki lise ve üniversite öğrencileri ile gençlik STK’ları, kamunun ve mahallelerin gençlik temsilcileri ile örgütsüz tüm gençler katılabiliyor. Adana’daki eğitimlere katılmak isteyen gençler, Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirler.