Tunus Fahri Konsolosu Nuri Sabuncu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Büyükelçi Rhouma, Ankara’ya yeni atandığını ve ilk ziyaret ettiği kentin Adana olduğunu belirtti.
   Adana’nın büyük bir kent olduğunu söyleyen Büyükelçi Rhouma, “Tunus bir Akdeniz ülkesi. Bundan dolayı ortak özelliklerimiz var. Biz politik sistem olarak da size uyuyoruz. Müslüman, demokratik ve laik bir ülkeyiz. Aynı değerlere sahibiz. Zaten Tunus’un kurucu lideri Habib Burgiba, Atatürk’ü takip etmiş” dedi.
   Tunus’tan benzer özelliklerdeki bir şehir ile Adana’nın kardeş şehir yapılmasını öneren Büyükelçi Rhouma, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini amaçladıklarını anlattı. Rhouma, Türk yatırımcıları da Tunus’a davet ederek, gümrük, enerji ve ucuz işgücü konusunda yatırımcılara yapılan kolaylıkları ve avantajları anlattı.
   Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz da ziyaretten duyduğu    memnuniyeti dile getirerek, kardeş şehir önerisine sıcak yaklaştı. Bölge olarak işbirliği yapacak birçok ortak özelliğe sahip olunduğunu anlatan Aldırmaz, Adana’nın bölgede lider bir kent ve Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan penceresi olduğunu belirtti.
“Birlikte yapacağımız çok iş var” ifadesini kullanan Aldırmaz, Adanalı işadamlarının Tunus’a gezi yapabileceğini bildirdi. Samimi bir sohbetin gerçekleştiği ziyarette Başkan Vekili Aldırmaz ve Büyükelçi Rhouma karşılıklı olarak birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler.