Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) organizasyonunda yaklaşık 40 üretici,  turunçgildeki son gelişmelerin ele alındığı ‘Citrus Congress''a katılmak için İspanya’ya çıkarma yapacak.

Valencia’da düzenlenecek olan ‘Citrus Congress’ kapsamında ADATÜB başkanlığında organize olan yaklaşık 40 turunçgil üreticisi, 4 yılda bir gerçekleştirilen kongrede Adana’yı temsil edecek.

Kongreye katılacak olan üreticiler, Adana Çiftçiler Birliği’nde düzenlenen toplantıda genel bir değerlendirme yaptı. Çiftçiler Birliği İkinci Başkanı Mutlu Doğru’nun da katıldığı toplantıda kongre süreciyle ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

ADATÜB Başkanı Remziye Karabucak, toplantıdaki konuşmasında, dünyanın her bölgesinden gelen turunçgil üretici ve uzmanların, son 4 yıl içerisindeki gelişmeleri, yeni türleri, dünyadaki pazar durumları gibi turunçgil ile ilgili her türlü konuyu katılımcılara aktardığını bildirdi.

Karabucak, ADATÜB olarak, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ile birlikte ‘Citrus Congress’ gibi önemli bir organizasyona 2020 yılında Çukurova olarak ev sahipliği yapmak için şimdiden girişimlere başladıklarını da dile getirdi. Karabucak, bunun için İspanya’da lobi çalışmalarında bulunacaklarını, bu nedenle fuarı önemsediklerini ifade etti.

Kongreye katılacak olan üreticilerin, burada edinecekleri bilgi ve deneyimleri, daha sonra Adana’daki diğer üreticiler ile paylaşmaları amacıyla ADATÜB olarak geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerinin bilgisini de veren Karabucak, şimdiden Valencia’ya gidecek olan turunçgil üyelerine başarı dileğinde bulundu.

Kongrenin 23 Kasım'a kadar süreceği kaydedildi.