Gecede açış konuşmasını yapan ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kendi çıkarları ile toplumun çıkarlarını eşdeğer gören, ülkenin gerçek demokrasiye ulaşmasında kendini borçlu ve sorumlu sayan, bunun için yapabileceklerinin farkında olan bir demokratik kitle örgütü olduğunu anımsattı.

EKER “YOLUMUZ ATATÜRK’ÜN IŞIKLI YOLUDUR”

Turkiye Cumhuriyeti’nin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, emperyalizmin yenilgiye uğratılması sonucu kurulduğunu belirten Eker “Ulusal ve Uluslararası alanda Türk Kurtuluş savaşı bir ulusun yeniden dirilişi olarak kabul edilmiştir. Gün oturduğumuz yerden şikayet etme günü değildir. Omuz omuza aydınlanma devrimine yürüyeceğiz. Umarım çabalarımız çağdaş Türkiye’nin yaratılmasında katkı sağlar. Yolumuz Atatürk’ün ışıklı yoludur” dedi.

Daha Sonra Gazeteci-Yazar Can Ataklı Cumhuriye ve değerlerini özetlediği sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından ADD Şube Başkanı Atilla Eker, Gazeteci-yazar Can Ataklı’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

ADD’YE KATKI SUNANLARA PLAKET VERİLDİ

Gecede ayrıca Derneğe katkı veren Seyhan Bbelediye Bbaşkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çettin’e teşekkür plaketi sunuldu. Karalar’a plaketi ADD Başkan yardımcısı İsa Kayadan, kent dışında bulunduğu için geceye katılamayan Çetin adına ise plaketi, Çukurova Belediye Meclis üyesi Saim İnce’ye ADD GYK Üyesi Levent  Cemal Güngör tarafından verildi.  

GECEYE KATILIM YOĞUN OLDU

Geceye Adana’da bulunan CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Müzeyyen Şevkin, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sendika ve Sivil toplum kuruluş temsilcileri, Belediye Başkan ve Meclis üyesi  a. Adayları, eski Milletvekilleri ile Atatürkçüler katıldı.

Gece hep birlikte Cumhuriyet pastasının sunumu ve 10. Yıl Marşının söylenmesiyle son buldu.