Milli Mücadelenin yol haritası olan Amasya Genelgesinin ana felsefesini anlatan Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, “O zaman, vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikedeydi. Yönetenler aldığı sorumluluğun gereğini yerine getiremiyordu. Amasya genelgesiyle Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağı belge, imza altına alınmıştır.” diye konuştu.

“AMASYA GENELGESİ MÜCADELEMİZİN ESASI VE DAYANAĞIDIR”

Mustafa Necati’nin kendi evine verilen adın silinmesini de eleştiren Kayadan şöyle konuştu;

“Amasya Genelgesi, mücadelemizin esası ve dayanağıdır. Mücadelemizin amacını, gerekçesini ve yöntemini belirtmektedir. Bunları anlamayan siyasi iktidar, yaşananları unutmuş görünmekte, her nedense (!) ülkemizi yıkıma götüren Osmanlı hayranlığı ile hareket etmektedir. Maalesef, Sevr yanlıları, Türkiye Cumhuriyetinin tapusu Lozan’a tereddütsüz saldırmaktadır. Lazistan, Kürdistan, Rum Ortodoks Ekümenikliğinden söz edenler ortalıkta dolaşmaktadır.  BOP ve GOP projelerinin taşeronları sinsice çalışmaktadır. Cumhuriyet Devrimi ile kazandığımız çağdaş değerler birer birer yok edilmektedir.

“MUSTAFA NECATİ’NİN KENDİ EVİNDEN ADI SİLİNİYOR”

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini silmeye çalışanlar, uydurma tarih yazanlar şimdi de Atatürk’ün yol arkadaşlarını hedef almaktadır. Cumhuriyet Devriminin değerli ismi Mustafa Necati’nin kendi evine verilen ismi kaldırıp, bir Cumhuriyet düşmanının adını oraya uygun görmektedir… Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Önderimizin Amasya’da söylediği “…bu acıklı durum karşısında hemen bir örgüt kurmak ve yurdun her yanında çalışmalar yapmak, haklarımızı korumak zorunludur.” sözlerini görev kabul edenlerce kurulmuştur. Bu sorumlulukla çalışmaktadır. Devrimi başlatmak üzere yayınladığı Amasya Genelgesinin 101. yıl dönümünde Büyük Atatürk’ü saygı ve sarsılmaz bağlılıkla takip etmekteyiz”

MÜCADELEYE DEVAM

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, bölücülere fırsat vermeden güçler ayrılığı ilkesinin yeniden yaşama geçirilmesi için demokratik mücadeleyi vereceklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı;

“ Büyük Türk Milleti.  Egemenlik sarayın değil, milletimizindir. Bu sistem değişecektir. Parlamenter ve çoğulcu demokratik yönetim temel hedefimizdir.  Gazi Meclis’e itibarını ve yetkilerini iade etmek önceliğimizdir. Güçler ayrılığı ilkesini mutlaka yaşama geçireceğiz. Saltanata ve hilafete özlem duyanlara izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet Devrimi ortak paydasında tüm Cumhuriyetçi güçlerin birlikteliğini sağlayacağız. Bölücülere, PKK, YPG, FETÖ’cülere, din tüccarlarına, iş birlikçi siyasilere fırsat vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz… Söz veriyoruz…”