Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a mektup yazarak eleştiri ve taleplerini aktaran ADD Adana Şube Başkanı Kayadan  “Milletler ve devletler; ancak ve ancak, milli kahramanlarına sahip çıkarak ayakta kalabilir ve varlıklarını sürdürebilirler. Türk Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm dünyada haklı gururumuz ve onurumuzdur. Atatürk’ün silah arkadaşları ise Türk Milleti’nin kahramanlarıdır.”dedi.

“MİLLİ KAHRAMANLARIMIZIN PARASAL KARŞILIĞI OLAMAZ”

Milli Kahramanlardan biri olan İstiklal Savaşımızın unutulmaz komutanlarından Albay Reşat Çiğiltepe’nin Ankara Mamak’ta bulunan ortaokuldan adının kaldırıldığını anımsatan Kayadan şöyle konuştu;

“Milli kahramanımızın adının okuldan kaldırılmasının gerekçesi çok vahimdir. Gerekçe  “para veren, bağış yapan bir hayırseverin ismi verilmesi” Bu açıklama, milli his, milli vicdan ve insani değerlere sahip hiçbir yurttaşımızca kabul edilmeyecektir. Milli kahramanlarımızın parasal karşılığı olamaz, bulunamaz. Milli kahramanlarımız; bizi biz yapan, bizi ulus yapan, devlet yapan ve yaşatan değerlerimizdir. Milli kahramanlarımıza karşı hepimiz borçluyuz. Bizler, sizler, Türk Milleti, Albay Reşat Çiğiltepe’ye, Mustafa Necati’ye borçludur. Bu borcu ödemek de mümkün değildir.”

“MİLLİ KAHRAMANLARIMIZIN AZİZ HATIRALARINA YAPILAN SALDIRILARI DURDURUN”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan vahim hatadan biran önce dönülmesini ve yanlışın düzeltilmesini talep ederek sözlerini şöyle tamamladı;

“Bu hatadan derhal dönülmeli ve Albay Reşat Çiğiltepe isminin ait olduğu okula yeniden verilmesini talep ediyoruz. Bu bir “millilik” sınavıdır. Gerekirse yasal yollara da müracaat edeceğimizin bilinmesini isteriz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli kahramanlarımızın isimlerine dokunmayın. Onların aziz hatıralarına yapılan bu saldırıları durdurun. Unutmayınız ki, tarih bu tür olayları gelecek kuşaklar da görsün diye yazacaktır.”