Sular Vip Salonunda düzenlenen geceye Adana'da yaşayan Adıyamanlılar ve Adıyaman’dan gelen misafirler yoğun ilgi gösterirken, programda sahne alan Adıyamanlı sanatçılar İzollu Memet, İlhan İlbey, Recep Tanyıldız ve Küçük Bekir birbirinden güzel parçalar seslendirerek geceye gelen davetlileri halaylarla, oyunlarla coşturdu.

Düzenlenen gecenin organizasyonu öncesinde yoğun çalışmalar yapan Dernek Başkanı Halil Fırat ve dernek yöneticileri gayretlerinin semeresini alırken, gece boyunca yaşadıkları mutlulukları görülmeye değerdi.

Adıyamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Fırat, gecede yaptığı konuşmada, bu gecede kendilerini yalnız bırakmayan hemşerilerine ve tüm misafirlere teşekkür ederek amaçlarının birbirlerini görmeyen hemşerilerini bir araya getirmek, Adıyaman’ın örf, adetlerini kültürünü devam ettirmek ve Adana’da yaşayan hemşerilerine bir nebzede olsa destek olmak istediklerini belirtti. Fırat, “Dernekler sivil kuruluşlarının ilk basamağıdır, birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkarıp yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlarlar, üyeler ve hemşeriler arasında iletişim kurarlar. Projeler üretip hayata geçirme çabası gösterirler.

Düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelen gece ile Adana’da yaşayan Adıyamanlılar ile Adıyaman’dan ve diğer şehirlerde yaşayan Adıyamanlıları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadık. Sizin desteklerinizle en kısa zamanda başaracağımız projelerimizden bahsetmek istiyorum. Dernek olarak ilk hedefimiz olarak müstakil yeni bir binası için çalışıyoruz.  Bütün hemşerilerimizin istedikleri zaman gelebilecekleri, bir arada olabilecekleri ve sürekli açık olacak lokal şeklinde bir dernek binası için belirlenmiş bir yer ile görüşme halindeyiz.

Ayrıca üniversite okuyan öğrencilerin sorunlarını çözmek ve onları desteklemek amacıyla üniversite öğrenci birimi kuruyoruz 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren haftalık olağan toplantılara üniversitede okuyan öğrencileri bir araya getirip sorunlarını dinleyeceğiz, varsa ihtiyaçları karşılama yoluna gideceğiz. En önemlisi de yalnız olmadıklarını hissetmelerini sağlamak amacıyla elimizden gelen her şeyi sizlerin desteğiyle yapacağız. Bir başka projemiz ise Adana-Adıyaman Turizm ve Seyahat köprüsü adıyla geliştirdiğimiz ve taslağını hazırladığımız projedir. Bu proje kapsamında Adana’da yaşayan Adıyaman’ı ziyaret etmekte çeşitli sıkıntılar yaşayan hemşerilerimizi Adana’dan Adıyaman’a uygun koşul ve organizasyonlarla bu ziyaretlerini sağlamayı, bu konu da öncü olmayı düşünmekteyiz. Gecemize bizi yalnız bırakmayarak katılan protokol üyelerine, davetlilere ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan geceye Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yüreğir İlçe Kaymakamı Turgut Subaşı, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Samsat Belediye Başkanı Yusuf  Fırat, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Işık, Çakırhöyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, Adıyaman AK Parti İl Başkanı İ. Halil Fırat, Adıyaman CHP İl Başkanı Bilal Doğan, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, CHP Kahta İlçe Başkanı Abdullah Erdem, Siyasi Parti  İl ve İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, bürokratlar, işadamları, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve çok sayıda Adıyamanlı davetli topluluğu katıldı.