Devlet Su İşleri (DSİ)  6. Bölge Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Adana Genç İşadamları Derneği ile Peyzaj Mimarları Odası Adana Şubesi'nin katkılarıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı, Kentsel Projeler Şube Müdürlüğü'nce yürütülen 'Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi' çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Adnan Menderes Bulvarı, kent kültürünün tanıtımı ile özellikle kaybolmaya yüz tutan Adana'ya özgü çocuk oyunlarının yeniden benimsenmesini hedefleyen proje kapsamında, kesintisiz bisiklet yolları, yaya ve koşu yolları ile konser, festival gibi bir çok sosyal ve kültürel etkinliklerin birlikte yer alacağı bir yer haline dönüşecek.

İLK ETAP UYGULAMALAR SONBAHARDA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz gün proje kapsamında DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Adnan Menderes Bulvarı için iki alternatifli bir sunumun gerçekleştirildiği toplantıda, Seyhan Nehri'nin Adana için büyük bir şans olduğunu vurgulayan Başkan Sözlü, "Söz konusu proje, nehrin tamamı için yapılacak olan Master Plan çerçevesinde gerçekleşecek. Tüm çağdaş kentlerde olduğu gibi halkımızı suyla buluşturacak sosyal projeleri yapmaya devam edeceğiz. Projemizin ilk etap uygulamasına bu yılın sonbaharında başlanacak" dedi.

DOĞRU PROJELERE DESTEK

Proje hakkında görüş ve önerilerini aktaran DSİ 6. Bölge Müdürü Ali Kılıç ise,  "Bu tür doğru projelere destek vereceğiz. Yapılan projeleri mevzuat açısından inceleyerek Genel Müdürlük onayına sunacağız. Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki ilişkiler önem arz etmektedir. Bu ilişkilerin sürdürülebilir ve bütüncül bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

ADANA,  KİMLİK KAZANACAK

Söz konusu projeyi, Adnan Menderes Bulvarı ile ilgili şikayetleri de gidermek amacıyla hazırlamaya karar verdiklerini  belirten Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül,  "Seyhan Baraj Gölü'nün güney yakasında bulunan Adnan Menderes Bulvarı civarı neredeyse tamamı ruhsatsız, denetimden uzak ve halk sağlığını olumsuz  etkileyen derme çatma barakalarla işgal edilmiş durumda. Ayrıca gölün aktif hacmini etkileyecek şekilde uygulamalar söz konusu. Bölgede yapacağımız rekreasyon çalışmaları bir başka yönüyle de rehabilitasyon projesi niteliği taşıyor. Böyle bir çalışmadaki en büyük amacımız ise, şehrimize bir kimlik kazandırmak. Projeyi hayata geçirmek için başta DSİ olmak üzere, herkes adeta bir seferberlik duygusu içinde gayret etmesi gerekiyor" dedi.  

ADANA, BÜYÜK BİR KAMUSAL ALANA KAVUŞACAK

Yerinde çekilen fotoğraflarla projenin ilk sunumunu gerçekleştiren Dr. Oktan Nalbantoğlu "Projeye Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatıyla başladık. Bu proje ile bölgeye ivme kazandırmayı amaçlıyoruz. Projenin bitiminde ise, bu bölgede yeni ve büyük bir kamusal alan elde edilmiş olacak" dedi. Adana Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü Suphi Civelek ise ana projeye alternatif ve bütünleştirici ikinci bir proje sunumunu gerçekleştirdi.  

ÖDÜLLÜ PROJE

AGİAD tarafından düzenlenen 'Marina Port Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması'nda birincilik ödülü alan proje, Kıyı Master Planı ile eşgüdümlü olarak son halini, paydaş kurumların görüş ve önerileri doğrultusunda alacak. Göl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile entegre olacak şekilde yön verilen çalışmaların yanı sıra, bölgenin trafik düzenlemeleri ile ilgili çalışmalar da trafik ve altyapı konularında uzman heyet tarafından eş zamanlı olarak devam ediyor.