Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Genel Sekreteri Mehmet Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Vural, Bayramali Sivaslıoğlu, Haluk İncecik, Ayhan Avcı, Muhammet Yıldırım ve Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Arık Çukurova Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Teknokent’i büyütmeye çalıştıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Kibar, “2. Teknokent’i kuruyoruz. Araştırma altyapısını güçlendiren, sanayi ve kentle bütünleşmeyi sağlayacak Teknoloji Transfer Ofisi’ni de hayata geçirmeye çalışıyoruz. 10 milyon TL’ye mal olacak tesis, sanayiciler için çok önemli bir konu. Teknokent’in paralelinde buralarda yine AR-GE faaliyeti sürdürebilecekler. Öğretim üyeleri bilgi birikimlerini burada sanayicinin hizmetine sunup, ürün ve teknolojiye dönüşmesini sağlayabilecek. Kullanmadığımız bilginin hiç bir anlamı yok.” diye konuştu.

 

İkinci etap proje ihalesi yapılan metronun üniversite içinden geçen kısmını üniversite yönetiminin belirlediğini de söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, büyükşehirin bu konuda gösterdiği anlayış için de teşekkür etti.

 

Kağıt üzerinde olup da fiilen olmayan 2 fakültenin temelinin bir ay içinde atılacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kibar, Kongre Merkezi’nin ise 1 Ocak 2013’ten itibaren kullanılmaya başlanacağını söyledi. Kongre Merkezi’nin Adana’nın önemli bir ihtiyacını karşılayacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kibar, toplantılar ve konferansların, burada rahatlıkla yapılabileceğini kaydetti.

 

“AGİD, ADANA VE ÜLKEMİZİN TİCARİ HACMİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”

2002 yılından bu yana faaliyet gösteren AGİD’in 600’ün üzerinde üyesi bulunduğunu söyleyen Genel Sekreter Mehmet Aydın ise, aktiviteleriyle önemli bir noktaya geldiğini belirtti. Faaliyet alanları hakkında da bilgiler veren Aydın, “Üyelerimizin yurtdışına açılabilmeleri için ticari iş gezileri yapıyoruz. İlgili ülkelerde ticaretin daha kolay yapılabilmesi adına yapılan bu gezilerde yatırım alanlarını yerinde inceleme fırsatı buluyoruz. AGİD olarak, Adana’nın ve ülkemizin ticari hacmine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.” dedi.