Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü’ne bağlı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ‘ni ziyaret eden AGİD’li bayanlar merkezdeki yaşlıları tek tek ziyaret ederek ellerini öpüp hayır dualarını aldılar.

Gözyaşlarına hakim olamayan AGİD’li bayanlar, merkezde kalan yaşlılarla sohbet ederek dertlerine ortak olmaya çalıştılar. Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı ve Müdür Yardımcısı Hacer Musabeyoğlu tarafından karşılanan AGİD’li bayanlar yaşlılara çiçekler vererek gönüllerini almaya çalıştı.

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çalışmaları hakkında gruba bilgi veren Müdür Nurdan Avcı, 60 yaşın üzerindeki yaşlıları merkeze kabul ettiklerini söyledi. Merkezlerinin 3 bölümden oluştuğunu ifade eden Nurdan, “Huzurevi bölümümüzde günlük yaşam faaliyetlerini yardımsız sürdürebilen yaşlılarımız; rehabilitasyon bölümümüzde yatağa bağımlı Alzheimer ve demans rahatsızlığı olan yaşlılarımız kalmaktadır. 42 metrekare oturumlu küçük evlerimizde ise açık mutfaklı bir salonu, yatak odası, balkon ve bahçe bulunmakta. 40 evcikten oluşan yaşlılık alanında ülkemizde ilk ve tek proje Adanalı hayırseverlerce yaptırılmıştır. Yaşlılarımız özel hayatlarını koruyarak yaşıtları ile bir arada yaşama fırsatı bulmaktadır.” diye konuştu.

AGİD Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Şahin de, merkezi gezdikten sonra yapılan çalışmaları takdir etmemenin mümkün olmadığını dile getirdi. Şahin, “Yaşlılarımıza yönelik projelere katkı sağlamak için huzurevi müdürümüz ile ortak hareket ederek bir nebze de olsa faydalı olmak istiyoruz.” şeklinde konuşarak Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı’ya çalışmalarından dolayı teşekkür ederek çini tabak hediye etti.

Komisyon üyesi Dr. Hatice Çiçek de, yaşlılarla ilgilenerek kullandıkları ilaçları inceledi.

Daha sonra, huzurevinde kalan yaşlıların el emeği göz nuru ile yaptığı resim, boyama, boncuk takı tasarımından oluşan çalışmaları hayranlıkla inceleyen bayanlar ileriki tarihlerde yapılacak sergiye mutlaka katılacaklarını belirttiler.