Etkinlik kapsamında Vali Yardımcısı Dr.Mehmet Ali Özkan, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hüseyin Paksoy, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necati Sultan, Birlik Başkan Vekili Nihat Sözütek’den oluşan İl Kutlama Komitesi bugün sabah 09.00’da, Adana ve Türkiye’de “Yılın Ahisi” seçilen Bayram Özer ve esnaf odası başkanlarıyla birlikte Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.

            Birlik Başkanı Kazım Barışık ve komite üyeleri, saat 10.30’da Adana Vali İlhan Atış’ı makamında çiçekle ziyaret ederek, etkinlik davetiyesini verdi.

          Vali İlhan Atış, geçen yıl da kutlanan Ahilik Haftası’nın esnafa özgün bir bayram olduğunu, kendisinin de esnaf ve sanatkârların içinden geldiğini ifade ederken, “Bugün bizim için çok önemli. Büyüğümüz diye seçtiğimiz Bayram Özer, Türkiye genelinde‘Yılın Ahisi’ seçildi. Çok önemli bir gelişme. Gurur duyuyoruz. Çünkü Ahilik dürüstlüğün simgesidir. Bayram Özer benim ve herkesin saygı duyduğu dürüstlüğü ile tanınmış bir işadamıdır. Hepimizin saygı duyduğu, çok değerli insanları yetiştiren bir büyüğümüzdür. Onun seçimine vesile olan herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum. Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ı da şimdiye kadar yürüttüğü ve şimdi daha yüzünün akıyla devam ettiği için teşekkür ediyor, kutluyorum” dedi.

         Birlik Başkanı Barışık da, 16 Ekim Cumartesi günü Kırşehir’de yapılacak Ahilik Törenleri’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de katılacağı törende, “Türkiye’de Yılın Ahisi” kaftanı giydirileceğini belirtirken, “Kendisiyle Adana ve Türkiye adına gurur duyuyoruz. 01 plakamıza uygun bir tercih yapıldı. Akıl, Ahlak, Bilim ve Çalışma Ahiliğin temel prensibidir. Hak ile Sabır Dileyip Bize Gelen Bizdendir, Akıl ve Ahlak İle Çalışıp Bizi Geçen de Bizdendir diyen Ahi Evran, esnaflar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı çok güzel örneğiyle ortaya koymuştur. Esnafta kıskançlık yok, destek vardır”diye konuştu.

 

        “Yılın Ahisi” Bayram Özer de, bu ünvanın kendisine verilmesine vesile olan Vali Atış ile ESOB Başkanı Kazım Barışık ve İl Tertip Komitesi’ne teşekkür ederken, “Allah sizlerden razı olsun. Sizler sadece Adana değil Türkiye Cumhuriyeti, çalışkanlığınız ve dürüstlüğünüzle tanıyor, seviyor. Ne mutlu sizlere. Allah sizin gibi baba, sizin gibi evlat herkese nasip etsin. Ben, bu ünvana beni düşünüp, seçtiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye ve benim için çok büyük mutluluk” dedi.   

 

İl Tertip Komitesi, saat 15.30’da Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret edecek, 16.00’da da Adana ESOB Ahi Evran Toplantı Salonu’nda meslek kuruluşlarına, etkinlik hakkında bilgi verilecek.

Etkinlikler yarın saat 12.00’de Atatürk Parkı yanındaki 75.Yıl Sanat Galerisi önünde düzenlenecek Ahilik Kaftan Töreni ve Etli Pilav  ikramı ile devam edecek.