Yalçınkaya, “İncelemede deliller ciddi bir hal alırsa o zaman soruşturma safhasına geçilecek. Bu konuda yanlış haberler çıkıyor. Bu yanlış yorumlarla Türkiye’yi ve toplumu rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

Yalçınkaya, dün gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine şunları söyledi:

“Bu konuda biraz da basının, köşe yazarlarımızın hataları oldu. Tahminlerde bulunuyorlar, bu tahminler her zaman doğru olamaz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bağımsız ve tarafsız bir kurumdur, hiçbir kesimin etkisinde kalmaz. İnceleme ile soruşturmayı ayrı tutmak lazım. İnceleme safhasında, her parti hakkında yapılan bir inceleme vardır. Yazarlarımızın yorumlarını, sizlerin haberlerini ihbar kabul ediyoruz ve bunları değerlendiriyoruz. İnceleme bu demektir. Eğer incelemede deliller ciddi bir hal alırsa o zaman soruşturma safhasına geçilecek. “18 siyasi parti için inceleme ne ise Ak Parti için de odur’ diyebiliyor musunuz?” sorusuna Yalçınkaya, “Evet, diyebiliriz. Zaten bağımsız ve tarafsız bir inceleme dememizin anlamı o değil mi” karşlığı verdi.

Memlekete yazık olur

Yalçınkayaya ilk yanıt TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’dan geldi. Kuzu, “Birinci davada bunu gördük. İnternetten indirme birtakım mesajlarla dava açılmıştı. Kendi bunları ihbar sayar da eğer sadece toplanan kağıtlarla bir dava açılacak olursa, memlekete yazık olur. Parti kapatmak, dava açmak iş değil” dedi.